Köparna tycks ha struntat i turerna kring Konami.

Bråket mellan #Konami och Kojima, och mellan Konami och spelarna, verkar inte ha påverkat försäljningen av #Metal Gear Solid V. 5 miljoner exemplar av spelet skeppades från debuten den 1 september och den 30 september, låter Konami meddela. Siffran gäller både digital försäljning och spel på skiva.

Konamis underavdelning Digital Entertainment tjänade 51,7 miljarder yen (motsvarande 3,6 miljarder kr) under perioden april- september i år, och gissningsvis har framgångarna för Big Boss bidragit. Konami som helhet gjorde en nettovinst på drygt 540 miljoner kronor under samma period.

Ryktena om att MGS-skaparen Hideo Kojima och Konami är i luven på varandra har pågått hela året. Nyligen påstods att vänner och kollegor hållit avskedsfest för honom, något som Konami strax därpå dementerade, och man hävdade att han fortfarande var anställd. Det hävdas på sina håll att hans kontrakt löper ut kring december. Om det stämmer får vi hoppas att han snart berättar vad han tänker sysselsätta sig med framöver.

Handlingen var bra. Men hur de utförde den var inte det bästa. Det värsta med Halo 5 är att Warzone blev enformigt efter en dag. Med 3 banor. Jag hoppas att DLCn i December är gratis annars blir jag fan sur. Gameplayen I Halo 5 är ruskigt bra dock, föru... 03/11 ja jag kan juh hålla med om att jag själv inte tycker nyaste spelet i serien är en 10a, spelen förr hur dom var upplagda gillade jag mycket mer, mgs 1 och 2 t,ex speciellt ur story syfte men gameplay är ofc en hit i nya mgs för mig ialla fall. 03/11 Jajjamen! Det har jag märkt! :p Ser att samma sak håller på att hända just nu med Halo 5. Kanske inte i långt samma utsträckning som MGSV. Inte för att jag kör Halo överhuvudtaget men jag tycker att det är märkligt att recensenter inte är realistiska,... 03/11 ja smaken är som baken ^^ 03/11 Fattar inte hur detta ofärdiga, innehållsfattiga, repetitiva och tråkiga spel kan sälja så bra och få 10or efter 10or...? Det var årets besvikelse för mig... Förväntade mig inte ett MGS3, men dethär...!? 03/11 varför är det subjektivt,,, som vanligt när det är pc mot allt annat, säg NÅGOT som en PC inte kan göra bättre, förutom om självklart inte mjukvaran finns där 01/11 Och att man kan få tillbaka henne så man kan lättare fokusera på S rank på alla missions efter man klarat spelet. Annan fördel är att spelet laddar snabbare på PC. Men i slutet väljer jag ändå att köra det på ps4 även om jag har båda. Enklare att bara... 31/10 Ja, det är många som misstar fakta för åsikter nuförtiden. Klart det är bättre, det finns dåliga PC-portar. Men detta är inte en. Alla inställningar du kan leka med och göra med spelet så att det anpassas bättre för dig på många nivåer mer än på konsol... 31/10 ...och med den senaste portningen som ganska lätt kan anses vara den bästa versionen, kan MGS förknippas med PC-spelande. Sen kanske inte spelet är så krävande som du tror. https://www.youtube.com/embed/hPq_nEskCiQ 31/10 Spelet KAN vara bättre på PC. I mitt fall så är spelet bättre på min PS4 än på min PC som har några år på nacken. Sen har jag inte sagt att spelen inte finns till PC, utan att det inte är en plattform som man förknippar spelserien med. Det har kommit... 30/10
Skicka en rättelse