Efter all negativ feedback väljer han att ställa in crowdfunding-kampanj.

Det dröjde inte länge innan de första positiva hejaropen till killen bakom DayZRP-servrarna överröstades av de negativa och i ett uppdaterat inlägg på forumet backar nu "Rolle" från sina planer att crowdfunda sin skattesmäll på 470 000 kronor.

Seeing the negative criticism to this movement I have decided to cancel the crowd funding campaign. It doesn't feel right to have you sponsor and pay for the mistakes I made and get nothing in return. The donation system will soon be modified and adjusted here on the website, so those who still wish to support me will have means to do so and receive the perks they are entitled to like all regular donors.

I have made a mistake and fucked up big time, I took the funds you donated in good faith to the community and partially used them for personal expenses. I am deeply sorry for this, it was never my intention to scam someone out of their money, I really have no good excuse for this. I only tried to provide you with best experience possible and give the best role playing community to all members.

I will face the consequences of my ignorance myself, I am at fault here. Those who already donated to the fundraiser will have your funds returned. Thank you all for your kind words and support.

Fan också....jag som precis sagt till chefen att han kan donera till mig istället för att betala lön för min prestation. Trodde jag kommit på den perfekta skatteplaneringen... Nu blir det ingen jul... 03/11 Jag ska ge dig ett exempel. Jag säljer tjänster i mitt företag för 400'000 kr. Jag väljer att ta ut 350'000 kr till mitt privata konto. Som egenföretagare brukar jag räkna lite enkelt att 50% går till skatt (efter moms såklart). Så om jag tar ut 350'000... 03/11 Tja, nu orkar jag inte räkna på det här och nu, men det är väl inte helt orimligt. På det som han tog ut i "lön" till sig själv ska ju arbetsgivaravgifter osv betalas, på bilen ska ska det väl skattas för förmånen. Lägg till skattetillägget så kan det... 02/11 Vet inte vad jag tycker om detta, översittarfasoner av skatteverket eller? 72% i skatt och avgifter på donerat kapital? 02/11 10 mot 1 att det var bilen som stack mest i ögonen på RSV. 02/11 Att driva en server kan kräva så mycket tid att man måste vara till hands dygnet runt, och då är en lön ganska självklar. Så på den punkten ser jag inget större problem. Dock anser jag att han får skylla sig själv som inte har koll på skatter i ett skat... 02/11 Precis å köpt en företagsbil i princip å de e nog där en stor kostnad kommer in som skatteverket gnider sina händer. Men ja han har fått lära sig lite om företagsekonomi nu iaf. 02/11 Alltihop känns djävligt tvetydigt, både rätt och fel fram och tillbaka. Först tänkte jag att rent moraliskt så såg jag faktiskt inget större fel. Han hostar en uppskattad server som förstås kostar pengar, tid och energi att driva. Folk donerar pengar... 02/11 Med tanke på att han har tagit ut lön så har han ju jobbat svart. 02/11 Ja, jag är inte insatt i vad som sagts. Har han sagt att allt går direkt till server-HW och internetkostnader så är det förstås fel gjort. Men om han inte sagt något sådant, och om pengar blivit över i slutet av månaden efter servern är betald så ser... 02/11
Skicka en rättelse