Budet är fyra gånger högra än Volvo-affären.

Det brukar snackas om det svenska spelundret och fastän King inte släppt några stora traditionella AAA-spel är det få som kan mäta sig med deras framgångar. Deras dominans på mobilspelsmarknaden kan nu också mätas i reda pengar då #Activision Blizzard vill förvärva företaget för drygt 50 miljarder kronor.

Det planerade uppköpet blev offiellt inatt och måste nu bara godkännas av Kings återstående aktieägare, Irlands Högsta Domstol och relevanta konkurrensgranskande institutioner. Man räknar med att detta arbete blir klart under våren 2016.

King ska förbli en oberoende enhet i Activisions ägo och tillsvidare styras av verkställande direktör Riccardo Zacconi, den kreativa chefen Sebastian Knutsson och COO Stephane Kurgan. Man kan också reflektera över att budet på King är nästan 50 procent högre än det Disney la på Star Wars.

Ja, cloner går inte långt i Sverige 11/11 Fast Blizzard har ju Hearthstone som är just nu det mest lyckade spelet på mobil, kan vara så att de vill få bort konkurrensen. 11/11 Visst är det en spännande insikt i mänsklig dumhet! :) Tänk om människor skulle sluta att hata och ha ihjäl varandra i religioners namn och sluta spela CCS - vad mycket trevligare vår värld skulle vara... 04/11 Sant sant. 03/11 Lite OT men hörde från en vän som är insatt i King att dom är rejält trötta på länder som Sverige där vi är lite mera kräsna när det kommer till spel :) 03/11 Kul jämförelse - men fel. Det är ju inte värdet på vår välfärdsapparat som är 61,1 miljarder utan kostnaden. Värdet, om den nu skulle vara till salu skulle vara något högre - åtminstone sjukhusen (om de inte säljs av Stockholms läns landsting så klart..... 03/11 Blizzards största misstag hittills, 50 miljarder för en KLON. De måste skämta, roligt att ni jämför med Star Wars köpet, för det är lite av ett Clone Wars mellan de summorna ;). Ne, snart kommer spel som krossar skiten ur Kings larviga onda spel. 03/11 Ännu ett bevis på att majoriteten av människor är helt slut i skallen som lägger pengar på ett spel som candycrush 03/11 bra skit, hoppas de börjar gå bättre för kings konkurrenter nu 03/11 Absurda summor, vart tvungen att kolla upp vad statsbudgeten ligger på för att ha något att jämföra med. Här är en länk för 2014: http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsbudgetens-utgifter/ exempel: Hälsovård, sjukvård och... 03/11
Skicka en rättelse