Många esportstittare spelar konsol, vissa spelar inte alls.

Esport ses ofta som ett intresse som framförallt engagerar pc-spelare, men en undersökning bland gamers i USA skjuter den åsikten i sank. Esportsanhängare frågade om sina spelvanor, och bara 35 procent av de tillfrågade sade sig spela på pc. Samtidigt kallade 75 procent av de svarande esportfansen sig konsolspelare.

Noterbart är också att 10 procent av de som svarat inte säger sig spela alls, och att 65 procent spelar på surfplatta eller mobil – 30 procentenheter fler än vad som spelar pc.

Undersökningen är en del av The Esport Report och har utförts av Nielsen, ett företag som undersöker medievanor. Totalt 1200 personer har svarat, där 1000 beskrivs som esportfans och 200 som känner till esport utan att vara fans. Samtliga deltagare är över 13 år.

USA anses inte vara pc-spelandets hemmaplan; pc-spelarnas återfinns till stor del i Norden, Tyskland och Sydkorea. Att konsol är starkt i USA kan förklara Nielsens siffror. Det kan också vara så att esporten börjar bli så etablerad att även ickegamers intresserar sig allt mer, ungefär som med folk som kollar på Allsvenskan i tv-soffan utan att själv spela fotboll.

Och precis som du så skiter jag i vad du säger. I den stora världen så betyder inte din åsikt ett skit.Jag vet vad min hårdvara klarar av. 06/11 Jag skiter fullständigt i vad personer säger att deras datorer klarar av då det alltid är lögner. Jag går endast efter resultat på benchmarks som tex notebookchecks tester på laptop gpuer. 06/11 Kul för dig, men laptops är inte skit bara för att du haft nån 1500 kronors laptop med integrerad Intel grafikkrets. 05/11 Min brödrost kan spela alla spelen på max inställningar i 2000 fps. 05/11 Polare till mig blev erbjuden pengar från spelare i staterna för att hosta spelservrar hemma då bredbandet här är guld. Min spellaptop springer i cirklar runt spelkonsoller. 05/11 Elakt men samtidigt roligt skrivet av honom. :) Fick mig ändå att tänka på en ung, väldigt på kille som var med på en hemvärnsövning. Han kände väldigt starkt att han ville få respekt och imponera på andra så han tog de begränsade kunskapsområdena han... 04/11 Jag saknar tumme ner funktionen 04/11 Då är det inga problem att gå in på t.ex inet och slänga ihop den datorn för mindre? Intressant för senast jag försökte hamnade jag på ca 1000kr mer. Ja du måste köpa en ny konsol efter 7-10 år? Du menar alltså att du kommer så långt utan att nått i dat... 04/11 Man kan som sagt bygga vilken typ av PC man vill, Billigare eller dyrare om man vill Utan windows så kan du få en PC för 3500kr samt att det klippet är 1 år gammal och du får bättre idag än då. och man behöver ju inte uppgradera det är ju inget måste.... 04/11 Betalar folk för win? Det tog jag inte ens med i mina beräkningar för att få fram en likvärdig pc. Självklart kan du få bättre genom att betala mer, men diskussionen handlade om att pc är billigare än konsol, vilket är en sanning med kraftig modifikatio... 04/11
Skicka en rättelse