Under hela #World of Warcrafts livstid har vi kunnat följa hur antalet spelare ökat och minskat, men snart är det slut med det. Activision Blizzard har släppt sin senaste kvartalsrapport och meddelar att det blir sista gången de avslöjar antalet WoW-spelare för allmänheten. Anledningen är att det enligt dem finns bättre verktyg för att mäta framgången hos spel, däribland något de kallar för "engagement metrics".

Så hur ser de sista officiella siffrorna ut, då? Ganska hyfsat faktiskt: 5,5 miljoner aktiva prenumerationer noteras, vilket bara är ett tapp på 100 000 användare sedan augusti. Antalet lär som vanligt skjuta i höjden när nästa expansion, #World of Warcraft: Legion, släpps. Men den siffran kommer vi alltså aldrig få reda på.

Kan ett börsboterat bolag bara skita i att presentera sånt? För mig känns det ju som att antalet aktiva spelare är av intresse om jag varit delägare. 08/11 Enda anledningen jag kan se till att de inte skulle släppa en uppföljare är väl att de inte känner att de kan tillföra någonting nytt till spelet. Dagens toppgrafik verkar ju mest lämpa/rikta in sig på realism, vilket inte är vad WoW siktar på. Jag giss... 05/11 Jo, självklart är det inte pengar rakt ner i fickan. Kan ju dock alltid mjölka mikrotransaktioner mer än vad de gör nu, kolla på F2P-alternativ (TOR lyckades överleva på det sättet), snabbare/mer content, få det till en legitim e-sport (är ju något de... 05/11 Det är inte alls säkert. En av deras största produkter tappar spelare och minskar sina inkomster jävligt fort med den här trenden. Det är något som kan få aktieägarna och investerarna jävligt sura att företaget inte fördelar sin arbetskraft på produkter... 05/11 Det finns inte en chans att de lägger ner WoW. Som Rion skrev: en halv miljard SEK i månaden för enbart speltid. Lägg då även till character services, nyköp, in-game store, merch, etc, så ser du nog att det är en plusaffär med stor marginal. 05/11 Det gick dom ut med vid släppet av tbc om jag minns rätt. Men riktigt så blev det inte. 05/11 Så det går alltså så dåligt för dom att dom försöker tysta det? ;) 04/11 Du vet att en token betalas av någon? Och en token är dyrare än en subscription till spelet. Så... Ja, basically så betalar någon annan för din speltid om du skaffar en token med guld. 04/11 chanserna att ett world of warcraft 2 skulle komma är nog jäkligt små 04/11 Slutade (igen!) för några månader sedan efter en hel del skoj med WoD. Blir nog en vända med Legion också, men inga längre perioder. Har mindre tid för grinding spel, oavsett vilka de är, så... Coolt att spelet fortfarande går runt, sin ålder till trots... 04/11
Skicka en rättelse