Ny information kring Blizzards actionspel läckte ut redan innan helgens BlizzCon.

Förra veckan drog den stängda #Overwatch-betan igång och spekulationerna kring när spelet ska släppas drog igång på allvar. Många väntade sig ett besked under helgens BlizzCon men information kring releasen läckte ut redan under natten.

Spelet släpps "våren 2016" men de kanske största överraskningen är att spelet även släpps till Playstation 4 och Xbox One. Det kommer heller inte vara gratis som många trott. Enligt uppgifter från Gamestop blir det ett fullprisspel.

De som förbokar får en alternativ textur till hjälten Widowmaker vilket ändå tyder på att mikrotransaktioner i form av kosmetiska attribut kommer att finnas i spelet. Vi förväntar oss få veta mer under helgens Blizzard-evenemang.

B2P kan fungera, men då krävs det att inköpspriset inte är för högt, och att mikrotransaktionerna inte är för påträngande. Jag har väldigt svårt att se mig själv spendera 500:- på ett spel för att sedan spendera ytterligare pengar på diverse tillägg frå... 06/11 Bästa modellen måste vara den i World of tanks. F2p, ingen p2win och ändå ett av de mest lönsamma spelen någonsin. 06/11 Jag tror det är rätt val av Blizzard. Problemet med f2p är hur man ska tjäna pengar på det. Speciellt eftersom det är ett FPS. Jag tror inte man kan lita på att skins i Overwatch skulle bli lika populärt som i CS:GO. Hjälteskins skulle man inte se efter... 06/11 Det logiska vore att antingen gå F2P som HotS/Hearthstone (betala för hjältar och skins/betala för expansioner och mer kort snabbare) eller att ha ett hyllpris och väldigt begränsat med microtransaktioner. Möjligtvis att du kan köpa ett startpaket för... 06/11 Vad har det med saken att göra? " Finns många spel med lansering nästa år med högre OMFGPLZTAKEMYMONEY-faktor än Overwatch." är exakt det jag skrev. 06/11 Ja isf hoppas jag att dom inte kommer förlita sig på mikrotransaktioner. Nått i stil med cs:go däremot anser jag är helt okey, eller om dom kör enbart skins i en shop. 06/11 Min gissning är att de kanske släpper boxen med alla release-hjältar upplåsta jämtemot fullpris, för att sedan fortsätta med mikrotransaktioner. Lite på samma vis som man kan "köpa" Smite, få alla hjältar på en gång. Det är faktiskt ett alternativ jag... 06/11 Ja, men det är säkert trevliga spel men Overwatch lär stå sig i all möjlig konkurrens. 06/11 Du listar en massa SP... 06/11 The Division Mirrors edge Tom Clancy's Wildlands Home front Deus ex Cyberpunk 2077 Dishonored 2 dark souls 3 Aaand the list goes on. Det får man ju verkligen hoppas! Annars borde personalen de anställt för marknadsundersökning byta jobb. 06/11
Skicka en rättelse