Microsoft rullar ut den största uppdateringen i Xbox Ones tvååriga historia.

Efter nästan exakt två år på marknaden, och efter ett par månaders sluten betatestning, är det i dag dags för den första stora uppdateringen av Xbox One.

Microsoft har börjat rulla ut den dryg 1 GB stora systemuppdateringen, som förärats namnet New Xbox One Experience. Om du ställt in konsolen på automatiska hämtningar sker det... well, automatiskt, men den kan också hämtas manuellt genom att gå in i systeminställningarna och välja "Uppdatera". Framåt kvällen släpps också den efterlängtade uppdateringen som gör ett antal Xbox 360-spel spelbara på Xbox One.

Dubbeltryck Xbox-knappen för att få fram snabbnavigeringsmenyn.

Uppdateringen innehåller ändringar i bläddringen, hastigheten och nya navigeringsgenvägar. Den nya Xbox One-upplevelsen har trimmats och en del menyer är enligt Microsoft uppemot 50 procent snabbare. Menynavigeringen har gjorts om och fungerar nu också vertikalt. Ett dubbeltryck på Xbox-knappen öppnar en snabbnavigeringsmeny med kvick åtkomst till kommunikation, bild- och filmverktyg, inställningar, delning med mera.

360 = 1

Bakåtkompabiliteten är gratis och gäller inledningsvis strax över 100 Xbox 360-titlar (hela listan här). Du aktiverar spelet genom att stoppa skivan i konsolen, vilket startar nedladdning av spelet. Om du köpt det över nätet finns det med i en lista över dina tillgängliga spel, varifrån du startar nedladdningen. Ytterligare ett par hundra spel ska tillkomma inom några månader.

Två generationer Xbox.

Spelen emuleras av Xbox One-hårdvaran, och allting ser ut och fungerar som om du spelade på en 360-konsol – med bonusen att Xbox One-funktioner som att spela in film och kommunicera med andra är tillgängligt. Funktionen är också plattformsoberoende, så att säga: det går utmärkt att spela multiplayer med/mot folk även om några kör original-360:n och andra emulerat på Xbox One. Det krävs förstås fortfarande Xbox Live Gold-abonnemang för att spela online.

Menyerna ska svara upp till 50 procent snabbare, menar Microsoft, och vi håller med om att de svarar betydligt kvickare än innan uppdateringen.

Undertecknad fick en snabb genomgång av uppdateringen av svenska Microsoft häromdagen, och frågade då om frameraten är densamma när spelen emuleras på Xbox One. De var inte helt säkra och kunde därför inte lämna några garantier – du får helt enkelt testa och se.

Nja, det är det du tror du skrev. Men din meningsbyggnad syftar till de tidigare nämnda 360-spelen. 14/11 alltså om du läser högre upp så skriver jag att jag tror jag har cirka 70 % av xbox 360 spelen, och jag skriver att jag har 263 xbox one spel. Och om du har xbox 360 så kan du leta upp min gamertag och jämnföra med dina spelresultat då kan man se alla... 13/11 263 är ungefär 20% av det totala antalet spel som släppts till xbox 360, vilket var det vi pratade om. Oavsett vilket, tror jag inte en sekund på att du har cirkus 800 spel till 360:n. 13/11 räknade spelen som släppts till. xbone hittils, cirka 400 spel, så det är väl en smula överdrivet, det är iaf drygt hälften. För vad jag vet så är 200 50 % av 400 inte 20 % som du säger . 13/11 Mitt tvivel var med andra ord befogat. 263 spel är inte ens i närheten av 70%, det är c:a 20% av alla spel som släppts. Du har alltså bara en tredjedel av spelen du påstod att du har. Jag tvivlar inte på vad som helst, bara när nån kommer med fullständi... 13/11 Min GT är About 666 Ewoks så det är bara att inspektera om nu nån orkar gå igenom allt på 360n och xbone, och man behöver inte vara rik, man har ett jobb och inga ungar och man lever ju bara 1 gång, då gör man ju det man gillar. =) 13/11 Varför ifrågasätta det? Det finns gott om rikemansbarn som kan köpa allt de vill ha. 13/11 tvivla du, har haft xbox 360 sen den kom ut och köpt sjukt mycket spel. har käpt mnst 70 % av alla xbone spel som kommit ut också, har man råd så är det ju bara att köpa, man är ju inte fattig direkt. Och gillar man spel så. Skullae man räkna ut hur myc... 13/11 Så du har c:a 800 spel, för totalt flera hundra tusen spänn, till 360:n alltså? Tillåt mig tvivla. 13/11 oj oj snacka om det regnar spel, har köpt typ 70 % av alla spel som släppts på 360n, och dom flesta digitalt, kunde ladda. ner alla. spelen som släpptes igår. :D 13/11
Skicka en rättelse