Första spelet på 26 år blir verklighet.

80-talsskräckfilmerna Fredagen den 13:e blir spel igen. Kickstarter-kampanjen avslutades häromdagen och det utstakade målet 700 000 dollar nåddes med 123 000 dollars marginal, vilket betyder att den hockeymaskprydda ikonen Jason Voorhees kommer sätta skräck i ungdomar och spelare igen.

Det hela utspelas vid Camp Crystal Lake där en handfull ungdomar försöker överleva. Ni spelar tillsammans i multiplayer, och det går också att kränga på sig hockeymasken och spela som Jason. Full kompabilitet med filmerna utlovas, inklusive möjligheten att låsa upp olika Jason-versioner från de olika filmerna till svår tygbrist hos de unga damernas klädsel.

Ska vi tro #Gun Media är det här första gången sen 1989 som skräckfilmsserien blir spel, och siktet är intställt på release till pc, PS4 och Xbox One hösten 2016. Utvecklarna har lagt upp ett filmklipp som visar väldigt, väldigt tidig kod (tänk: mindre färdigt än #Fallout 4).

Den första Friday the 13th-filmen släpptes 1980 och följdes av ytterligare sju filmer innan 80-talet var slut. Det har kommit ytterligare några filmer sen dess, den senaste en reboot på första filmen som släpptes 2009. Nästan alla har 6 eller lägre som sammanräktnat användarbetyg på filmsajten IMDB. Vilket liksom hör till – det är ju 80-talsskräckfilm.

Skicka en rättelse