PS4:an får betalt för gammal ost.

Xbox One försågs i går med uppdaterat gränssnitt, och samtidigt blev konsolen bakåtkompatibel. Den kan numera köra drygt hundra Xbox 360-spel och fler tillkommer de kommande månaderna. Att komma igång är enkelt: stoppa antingen i 360-skivan i konsolen eller navigera till spelbiblioteket och leta reda på den digitala versionen.

#Microsoft har ändå gjort en instruktionsfilm, kanske mest för chansen att ge #Sony och PS4 en känga.

Microsoft tog som bekant en rad PR-mässigt katastrofala beslut när Xbox One presenterades. Ett av dem var antydningar om att begagnatmarknaden skulle strypas genom att låsa konsolen från begagnade spel. Så blev det inte, men innan beslutet skrotades hann Sony tacka för gratisreklamen för sin egen konsol med den här sköna guiden för hur man spelar andras spel på PS4:

Sony var giftiga mot Microsoft i den här filmen från sommaren 2013...

Dagens Xbox One-film visar att Microsoft inte har glömt – de ger ett svar som är en lika skön returpassning. Dessutom passar den bra så här när Phil Spencer gjort ett jättejobb med att putsa till Xbox One-konsolens inledningsvis så dåliga rykte.

... men Microsoft har bra minne, och nu ger de Sony betalt med samma mynt.

Tycker det känns jävligt märkligt att de försöker "svara" med den här videon. Visst, det är en fördel att en ny konsol är bakåtkompatibel, men jag köper väl en ny konsol för att köra specifika NYA titlar på den. Det jävla genidraget som Microsoft var... 16/11 Shareplay kan köras 1 timme i gången. Det som är bättre med shareplay är ju förstås att du inte behöver logga in på någon annans konsol. Om du har en Ps4 och vill spela något spel som jag har så är det bara att skicka en request/invite. Efter 1 timme... 16/11 Shareplay ger väl bara en tillgång till spelen en viss tid? Med det här får du tillgång till spelen så länge som din kamrats konsol räknas som hemmabox, samt att du har tillgång till dina egna spel. 16/11 Jag kan ju tycka att spel som inte hänger lika mycket på tekniken (alltså grafik/spelmekanik osv) borde få bakåtkompabilitet först. Jag syftar på spel som Rockband/GuitarHero tex. Har typ alla RB och GH till 360 men känner inte för att plocka fram maski... 15/11 Det här är den feature jag har väntat. Vår 360 används fortfarande dagligen av barnen och 3 000 kr för att ersätta en tio år gammal konstruktion känns inte så farligt. Hade det här funnits från start hade jag köpt en vid lansering. 15/11 Vill du hellre ha hen? :) 14/11 Funderar att skaffa Xbone för att få det bästa av två världar alltså! :D nom nom 14/11 Ah ok. Har aldrig använt mig av detta sätt. Brukar bara köra shareplay istället 14/11 Man måste logga ut och in på varandras konton för att kunna uppdatera spellistan och tanka ner spelen. På xbox one dyker spelen upp så fort de läggs till och man delar spelbiblioteket direkt, 14/11 På vilket sätt fungerar det sämre? 14/11
Skicka en rättelse