Nu kan du köpa Steam Machines. Men bör du göra det? Vill du fläska på med de mest krävande inställningarna och fortfarande få ett behagligt flyt finns det anledning att långsamt backa ut ur butiken och fundera över vad du egentligen håller på med. Åtminstone om man går efter benchmark-test som Arstechnica genomfört.

De har utfört en rad test via dual-boot på en pc med Windows 10 och SteamOS. För mätningar har de använt Geekbench 3, och Windows 10 gick som knapp segrare ur de konflikterna. Värre för SteamOS blev det när de började kolla på enskilda spel.

#Middle-Earth: Shadow of Mordor och #Metro: Last Light Redux användes i testet för att de båda är grafiskt krävande och dessutom finns till både Windows och SteamOS. I båda fallen vann Windows 10 med bred marginal: Shadow of Mordor på ultra-inställningar rullade i snitt med 34,5 fps i Windows 10, medan SteamOS bara orkade upp i 14,6 fps. Även i #Valves egna spel #Portal, #Team Fortess 2, #Left 4 Dead 2 och #Dota 2 var prestandan bättre i Windows.

Läs hela artikeln för alla detaljer.

Någon som minns hur Steam var? Det fungerade förstås problemfritt och hyllningarna var massiva när Half-Life 2 krävde Steam, för att inte tala om det enorma spelutbudet... 16/11 jag tycker Linux har ett bättre programutbud än Windows. för vi måste komma ihåg kvalite, pris, säkerhet på programmen. inte bara antalet. 16/11 Nja var väl inte så jag menade :) Men ska man ändå köra linux dvs SteamOS så får man nog ut mer av att köpa en vanlig maskin och installera Linux på den :) 16/11 CPU delen hänger inte med men inom GPU:er så skulle folk inte plocka upp skillnaden i ett blindtest. Men nästa kort så kommer de återigen ha energieffektivitet...enda området där de inte har hängt med särkilt bra: http://www.techpowerup.com/217532/next-... 15/11 Eller så lägger man pengarna på en hdmi-kabel om man bor l en mindre lägenhet och redan har hyfsad pc eller laptop. Billigt och enkelt. 15/11 Menar du att spela på steamOS och program på Win? Jag och många med mig skulle klara oss alldeles utmärkt med de alternativ som finns i linux redan nu. Om Vulcan lever upp till sin potential ser jag ingen anledning att sitta kvar med Windows alls. 15/11 AMD spelar inte i samma liga som Nvidia och Intel längre. De blöder pengar och deras design på kort och processorer de senaste åren visar att de är tillbaks där de började. Skillnaden är att de inte längre har samma pris/prestanda förhållande. Tror du... 15/11 Steam link är Nice och där kommer det stanna. Max fokus på stream från Windows pc. lightweight media center där borde deras fokus ligga. In home streaming och steam big Picture får gärna ersätta kodi helt för mig, då snackar vi bra lösning 15/11 Nah, inte jag i alla fall. Kan möjligen testa en dualboot på min egen dator om det börjar dyka upp en massa positiva tester, men någon steambox köper jag inte. Jag vill själv välja vad jag har för hårdvara, så någon märkesdator köper jag aldrig i alla... 15/11 Vore inte så kul med två operativsystem där ena används till spel och andra till program. Svårt att tro att SteamOS kommer någonstans. 15/11
Skicka en rättelse