Nu kan du köpa Steam Machines. Men bör du göra det? Vill du fläska på med de mest krävande inställningarna och fortfarande få ett behagligt flyt finns det anledning att långsamt backa ut ur butiken och fundera över vad du egentligen håller på med. Åtminstone om man går efter benchmark-test som Arstechnica genomfört.

De har utfört en rad test via dual-boot på en pc med Windows 10 och SteamOS. För mätningar har de använt Geekbench 3, och Windows 10 gick som knapp segrare ur de konflikterna. Värre för SteamOS blev det när de började kolla på enskilda spel.

#Middle-Earth: Shadow of Mordor och #Metro: Last Light Redux användes i testet för att de båda är grafiskt krävande och dessutom finns till både Windows och SteamOS. I båda fallen vann Windows 10 med bred marginal: Shadow of Mordor på ultra-inställningar rullade i snitt med 34,5 fps i Windows 10, medan SteamOS bara orkade upp i 14,6 fps. Även i #Valves egna spel #Portal, #Team Fortess 2, #Left 4 Dead 2 och #Dota 2 var prestandan bättre i Windows.

Läs hela artikeln för alla detaljer.