Sociable Soccer vill visa att fotbollen var bättre förr, finansieras via Kickstarter.

Gamla arkadfotbollsspel verkar vara i ropet igen. Nyligen skrev vi att #Dino Dini ämnar blåsa liv i #Kick Off. Spelet får nu sällskap av #Sociable Soccer, en uppföljare till 1992 års #Sensible Soccer.

Sociable Soccer-projektet gick upp på Kickstarter häromdagen och målet är att skrapa ihop 300 000 brittiska pund senast den 12 december. Lyckas det planeras för release till pc, PS4 och Xbox One i slutet av 2016.

Projektet styrs av originalskaparen Jon Hare, som ödmjukt nog beskrivs som "The godfather of football videogames". Utöver ett koppel fotbollsspel han och hans #Sensible Software titlar som #Wizball och #Cannon Fodder på meritlistan. Titeln Sociable Soccer avslöjar att det vankas spel med och mot andra människor, och det kommer i form av stöd för upp till åtta spelare lokalt och onlinemultiplayer, klaner med mera.

Spelet kommer ha en mängd kameralägen att välja mellan, från overhead-perspektiv till sidlinjekamera, och stor frihet och rigida kontrollmöjligheter utlovas.

Sedan Kickstarterdebuten i slutet av förra veckan har Sociable Soccer skramlat in knappt 25 000 av de önskade 300 000 punden. Är du redo att lägga en slant på denna Sensible Soccer-remake?

Tack till Bananas för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse