Multiplayerkartor, vapen, fordon och andra godsaker i season pass.

#Star Wars: Battlefront släpps på torsdag (FZ recenserar tidigt i morgon bitti!). Om du köper spelet från etablerade butiker ligger mångas pris på 500 respektive 600 kronor för pc- och konsolversionerna. Som vanligt i storspelssammanhang kostar hela upplevelsen mer; extramaterial av olika slag släpps i form av DLC-paket eller season pass. I Battlefronts fall kostar det sistnämnda ungefär 500 kronor extra, och #Dice och #EA redogör nu via spelets hemsida i detalj för vad du får för pengarna.

För den extra femhundringen får du under nästa år avnjuta fyra stycken DLC-paket, med följande innehåll:

  • 16 multiplayerkartor (originalspelet har 12 banor)

  • 20 "galactic tech", d.v.s. vapen, fordon, star cards

  • 4 hjältar/skurkar

  • 4 spelformer

  • 2 veckors early access till DLC-släppen

Priset för Star Wars: Battlefront och ett season pass ligger hos många handlare alltså på 1000-1100 kronor. 500 kr för ett season pass är jämförelsevis dyrt: till #Assassin's Creed: Syndicate kostar säsongspasset 24 pund (drygt 250 kr), men å andra sidan kostar #Black Ops 3-extramaterialet också bortåt en femhundring.

Vad säger du om strategin att tjäna mer pengar på spel genom extramaterial?

Hade kunnat köpa det om det inte kostade lika mycket som spelet.. Jag köpte Battlefront för 448kr och season pass kostar 499 kr eftersom origin är det enda stället man hittar det (Har inte kollat men det fanns inte på prisjakt). 02/12 Precis som med BF3, BF4, Hardline så är detta uppenbart för mig. Förbokade spelet + Premium direkt :). Kommer aldrig att sluta förboka, ÄLSKAR DET! 18/11 folk köper ju DLCn hela tiden och med deras siffror kan dom inte sluta göra DLC.. för dom ser att vi konsumenter köper skiten trots allt! Vi får nog leva med det tills vidare... man väljer själv om man vill köpa det! 17/11 Precis! Bara ett par fotpinnar till min hoj går lös på 500 sek. Allt är relativt! Har man datorer som hobby så måste man förvänta sig att saker kommer kosta. 17/11 Ja precis. Jämför man med andra hobbys, så är datorspel inte så mycket dyrare. Det kanske är svårt att greppa och värdera när det kommer till digitala produkter? Lättare om man har en hockeyhjälm, ett par skidor eller en cykel. Ta en proffscykel t ex,... 17/11 Har jag pengar så... Köpte ett bränslelock till min hoj för 1500, vad fick jag? Snyggare lock och en extra nyckel. Så 1100 är ett ganska bra pris för det man får. 17/11 Jag gillar inte EA dlc modell i BF och nu detta. Jag accepterar betal dlc i vapen och hjältar och kanske att dom skulle lägga in kosmetiska saker. Men banor är inte bra, det gör bara att spelarantalet sjunker så spelarbasen blir delad. Förstår inte varf... 17/11 Nja. Inflation är minskning av penningvärdet, vilket oftast resulterar i en generell prisökning. Men visst, man kan säga att det är ungefär samma. Med justering för bransch menar jag att priserna för branschen av olika anledningar utvecklats olika jämfö... 17/11 Inflation ÄR den allmänna prisökningen. Sen vette tusan vad du menar med justerting för bransch, utveckla gärna. 17/11 Vad kostar season pass till fallout 4? 200kr? 16/11
Skicka en rättelse