Två månader efter premiären har #Forza Motorsport 6 försetts med möjligheten att köpa sig till framgång med riktiga pengar.

I #Microsoft Store säljs nu tokens till Forza 6, med vilka du kan handla bilar och moddar. Priserna sträcker sig från 32 kr för 325 tokens till 1100 kr för 20 000 stycken tokens – mängdrabatt råder, alltså.

Vänta, gå inte bananas riktigt än. Spelet ska enligt uppgift fungera precis som innan – att köpa tokens är alltså helt frivilligt, och såvida du inte diagnosticerats som otålig går det utmärkt att spela vidare som vanligt.

Det rådde viss oro bland fansen för att Forza 6 skulle gå samma väg som det mikrotransaktionstyngda #Forza 5, där mängden vunna bilar drastiskt minskade mot i föregångarna och det ersattes av en irriterande "Köp tokens"-ikon ungefär överallt. Under E3-mässan i somras gav #Turn 10 lugnande besked. Till Official Xbox Magazine sa man att "Allt är klart för "inga tokens vid release", och eftersom spelet är släppt när man nu faktiskt inför tokens är det inget löftesbrott. Vidare sa man att ingenting skulle låsas som DLC, och såvitt känt håller det löftet än.