Latmaskar kan nu betala för att få snabbare bilar.

Två månader efter premiären har #Forza Motorsport 6 försetts med möjligheten att köpa sig till framgång med riktiga pengar.

I #Microsoft Store säljs nu tokens till Forza 6, med vilka du kan handla bilar och moddar. Priserna sträcker sig från 32 kr för 325 tokens till 1100 kr för 20 000 stycken tokens – mängdrabatt råder, alltså.

Vänta, gå inte bananas riktigt än. Spelet ska enligt uppgift fungera precis som innan – att köpa tokens är alltså helt frivilligt, och såvida du inte diagnosticerats som otålig går det utmärkt att spela vidare som vanligt.

Det rådde viss oro bland fansen för att Forza 6 skulle gå samma väg som det mikrotransaktionstyngda #Forza 5, där mängden vunna bilar drastiskt minskade mot i föregångarna och det ersattes av en irriterande "Köp tokens"-ikon ungefär överallt. Under E3-mässan i somras gav #Turn 10 lugnande besked. Till Official Xbox Magazine sa man att "Allt är klart för "inga tokens vid release", och eftersom spelet är släppt när man nu faktiskt inför tokens är det inget löftesbrott. Vidare sa man att ingenting skulle låsas som DLC, och såvitt känt håller det löftet än.

För att kan inte förlita sig på att dom inte slöar ner progressen så man ska vilja tänka att köpa bilar, det är riktigt shady, ett exempel är Halo 4 där dom har microtrasactioner för 10.000kr och det tar 600-900h att låsa upp allt om man inte betalar... 18/11 Vad är så dåligt med det här? Det är ju knappast P2W 17/11 Är du säker på detta? Låter inte troligt, Du menar alltså att jag skulle köpa bilen(alternativt grinda) enbart för att få tillgång till bilen i karriärsläget, även om den redan finns att köra i andra lägen? Som sagt GT 6 spelade jag aldrig men jag vet... 17/11 Hela idén är ju att ge spelaren något att sträva efter. Du kan alltid växla till "Icke-karriärs"-läget och köra alla banor och alla bilar. Vet inget om GT5, men i GT6 finns det läget kvar. 17/11 Fyfan för denna modell. Bojkott utan att ens tveka. Tacka pCARS och assetto corsa, där alla bilar är tillgängliga direkt. Man vill ju inte behöva grinda i 50 timmar innan man får köra alla bilar. Det var denna modell som tog glädjen ur GT 5 och fick mig... 17/11 i F2P format ja 17/11 Helt ok med sådana mikrotransaktioner, att man kan köpa sådant man även kan vinna. Om det däremot skulle vara så att vissa saker är exklusiva för köp så suger det, vilket inte gäller i detta fall :) 17/11 Japp, därför ser i alla fall jag inga problem med den här grejen - det känns frivilligt. Annat var det i Forza 5 där man inte ens fick provköra bilarna innan köp, och bilvinsterna var oerhört snålt tilltagna. 17/11 Det är skitlätt att skrapa ihop deg i Forza. Dessutom vinner man bilar i princip hela tiden så köpa tokens är helt onödigt. :) 17/11 I Gran Turismo 6 var ju mikrotransaktionerna med från början, så då hade de även gjort det jobbigare att samla ihop in-game currency på rätt sätt, genom att ge väldigt låga belöningar för tävlingarna. Hur ser det ut i Forza, kan man fortfarande få skapl... 17/11
Skicka en rättelse