Det här ska du verkligen se upp med, om man får tro rapporterna.

Ett enbart småbuggigt Bethesda-spel är inget Bethesda-spel, så säger det gamla djungelordspråket.

Det kom därför inte som någon överraskning när rapporterna om diverse buggar och glitchar började trilla in. Vi märkte av några stycken under vår recension, varav terminal-buggen var den allvarligaste.

Nu läser vi dock utsagor på Bethesdas forum om en verklig gamebreaker-bugg, som på riktigt kan förstyöra spelet om du skulle ha otur.

Tydligen kan spelet krascha om man reser till Monsignor Plaza, som del av en specifik quest, och det först är när spelaren har passerat en viss punkt i spelet, eller låst upp eller passerat en viss plats, som problemet uppstår. Monsignor Plaza är en plats i ett settlement-uppdrag som du måste dras med när du väl har accepterat det.

PC Gamer rapporterar att det inte verkar hjälpa att starta ett nytt spel, installera om och ladda ett sparat spel. Inte heller ska lösningen vara att ladda en omgång so msparats före kraschen

Läs mer detaljer i forum-tråden, som så gott det går försöker undvika spoilers. Vi rapporterar vidare så snart vi hör mer om den potentiellt dödliga buggen.

nu har jag lirat en 90 timmar och inga märkvärdiga buggar har visat sig. är förvånad 01/12 Jag har knappt sett några buggar alls på PS4. Det värsta som hänt är att jag fastnat i nån ruin och fick ladda om senaste quicksaven. Så nu sparar jag ofta ifall det skulle hända igen. På ett annat ställe föll min companion och bröt benen, sen varje gån... 01/12 första buggen, ett mutfruit-träd har fastnat i marken och går inte att flytta 21/11 Verkar ha en jävla tur, har inte märkt av något. Hittils är min spelupplevelse mycket fin :) 20/11 jag har 60 timmar nu totalt buggfritt. 20/11 Hela Brotherhood of Steel quest line är låst för mig. Så fort jag öppnar dörren till deras tillhåll så ramlar jag ur världen. Kan ta mig upp igen med tcl, men slår jag av för att prata med NPC så faller jag ur världen igen. SJUKT irriterande. Sedan har... 19/11 Har spelat i 10tim på ps4 och det enda som hänt var att hund kött svävade ovanför en soffa i några sekunder. Annars så har jag inte blivit störd av något. Tom ladd tiderna är ok. Brukar föredra spel med långa avbrott eftersom då kan man spela hay Day... 18/11 Gjorde 3 bosättar uppdrag i rad, på olika platser, skulle sedan lämna in alla 3 på samma gång till Peston. Gör inte det! Hela quest kedjan buggade, fick way points till uppdrag jag klarat samt till en bosättning som ej gick att ta bort. Fick ingen xp... 18/11 Buggarna varierar så mycket för varje person. Det är knasigt. Det märker ju defenitivt hur ostbit motorn är. Själv så tycker jag det mest gamebreaking är när spelet går fortare när man har bättre fps. För det får mig att må illa. Man skjuter mot någon... 18/11 Oh just ja, fick den en gång också tidigt i spelet. Inte hänt mer än en gång förstås. Håller med, mycket färre buggar än andra Bethesda spel. 17/11
Skicka en rättelse