Sony bekräftar, men är tystlåtna om framtiden.

#Sony är i färd med att ta Playstation 2-titlar till Playstation 4, berättar företaget för Wired. Samtidigt står det klart att de första PS2-spelen till PS4 redan är släppta!

Spelen ingår i ett nysläppt PS4-paket med #Star Wars: Battlefront-tema. Tre av spelen, #Star Wars: Racer Revenge, #Star Wars: Jedi Starfighter, #Star Wars: Bounty Hunter, är från PS2-eran, och Digital Foundry har efter lite grävande kommit fram till att dessa spel emuleras av PS4:an, snarare än att det rör sig om portningar. Enligt Wired innebär det att spelen körs på samma villkor som om de kördes direkt på en PS2:a, och det kan även innebära grafikmässiga förbättringar.

Dn Sony-representant som bekräftar PS2-emuleringen för Wired lämnar i övrigt inga kommentarer alls. Så här säger han/hon:

Vi jobbar på att använda PS2-emuleringsteknik för att ta PS2-spel till den nuvarande generationen. Vi ger inga ytterligare kommentarer i nuläget.

Det lämnar förstås fältet öppet för spekulation. En gissning är att Sony kommer börja sälja PS2-titlar digitalt, vilket är fallet med de fyra Star Wars-spel som hänger med PS4-paketet: spelen hämtas från PS Store. En annan gissning (som kanske inte är lika sannolik) är att Sony går i Xbox Ones bakåtkompabilitets-fotspår och gör gamla spel tillgängliga. Xbox One kan i nuläget köra dryg 100 Xbox 360-spel, och det är gratis. Man får igång det hela genom att antingen stoppa i den gamla skivan i One-konsolen eller genom att hämta spelet över nätet.

Digital Foundry visar de emulerade PS2-spelen.

Såvitt vi känner till går det gamla Star Wars-paketet inte att köpa separat, utan finns i nuläget bara att få tag i genom att köpa PS4-Battlefront-bundlen. Förutom de tre nämnda spelen medföljer den hyfsat svårbemästrade SNES-klassikern Super Star Wars.

Oavsett vad Sony tänker sig låter uttalandet ovan lovande för PS2-vurmare. Och konsolen har ju ett och annat spel som tål att återuppleva.

Jag håller helt med om det, saknar inte direkt tiden då jag bytte mellan Amiga och Atari. Håller tummarna för att Sony kommer presentera denna möjlighet under kommande PlayStation Experience (5-6 Dec). Tror inte Sony vågar göra samma misstag som Microso... 22/11 Bra det, för det är ju himmla smidigt om man kan plocka bort gammla maskiner och ha nya och gammla spel på den maskin man använder mest, i detta fallet ps4 då. Det bästa vore ju om kanske redan till nästa generation konsoller att alla spel blir digitala... 22/11 Har sökt lite om det där, verkar som Sony kan fixa det med en enkel uppdatering, antagligen såg de inte något större värde i att lägga ner tiden som krävdes för att fixa det. 21/11 Kan varmt rekommendera komponent kabel, jag vet vad du menar det ser för j**ligt ut med kabeln som medföljer PS2. 21/11 men bilden blir kass på en ny tv .. har provat .. måste va crt 21/11 Bara går efter vad Matsodon och Dumlen skrev högre upp om vad ps4 inte kan köra via skiva, 21/11 Länka gärna till sidan där du läste det, mig veterligen är detta än så länge bara rena spekulationer. En stor anledning till att Microsoft valt att inkludera emulatorn med varje spel verkar bero på att de vill förhindra att någon skapar en emulator som... 21/11 Duh, jo det fattar jag väl. Jag hoppas att du förstod att jag menade om de går samma väg som Microsoft med XBOXONE emuleringen, där skivor fungerar också likväl nerladdat. PS4 har ju faktiskt en BD/DVD-läsare under sitt skal. Hade vart kul om Sony löser... 21/11 Om du fimpar din p2 då kan du inte längre köra dina ps2 spel, det fattar du eller? ps4 kan inte köra ps2 spel som ligger på skiva, ps4 kan bara köra digitala ps2 spel som man köper på ps4 shoppen. 21/11 Skulle vilja ha Persona 4. 21/11
Skicka en rättelse