#Microsoft har patenterat ett nytt system som ska överföra dina fysiologiska egenskaper till din avatar. Det eftersträvar att överföra incitamenten för att träna i "verkliga livet". Bland annat nämns funktioner som att om dina fysiologiska data bedömer hur mycket speltid du får, din avatars egenskaper i spelet eller möjligtvis en synlig förändring.

Den här informationen skulle kunna samlas in via en tredjeparts insamlingsorganisation, hälsovårdskort eller en fysiologisk realtidssensor. Den sistnämnda skulle bland annat kunna läsa av blodtryck, blodsocker, eller vara en pedometer eller dylikt.

Det är inte orimligt att anta att ett släpp i samband med Natal i så fall vore realistiskt. Men exakt hur, och när, får framtiden utvisa.

Hur förhåller du dig till tanken på att din kondition är direkt relevant för din karaktärs prestation. Att din karaktär ser olika ut beroende på din egna fysiska form, eller att du bara kan spela om du vart ute och sprungit först?

Video Games: Why waste great technology on science and medicine? 25/12 Jag har inte sett den nya filmen Avatar men jag antar att någon microsoft anställd såg filmen och fick en "unik" idé. Tycker det borde finnas krav på en fungerande prototyp innan man kan ta patent på något så diffust som en idé. Löjligt. Annars tycker... 25/12 Ligger nog mycket i det nu när de har fått nej till all fortsatt försäljning av word och större delen av företaget fortfarande i diverse processer :| 24/12 Hoppas detta blir en realitet, så man kan se alla dessa taniga och överviktiga nördar som alltid förr ett jävla liv över voice-chat och beter sig som internet generaler. Hoppas dock de inte tar över dessa värden till spel, min kropp klarar bara sannolik... 24/12 Nu har jag bara läst det som FZ har skrivit och ingenting på ursprungliga källan eller så, men jag antar (rätt så säker faktiskt) att det här bara är ett patent i mängden. Ett patent sökt enbart för anledningen att ha ett patent, ingenting dom planerar... 24/12 Möjligen skulle det vara bra för vissa arbetsområden, men i spel? Helt meningslöst för mig i alla fall. 24/12 Nytänk ska belönas, men jag tvivlar på att det kommer bli bra, kanske nåt annat företag gör det bättre senare. 24/12 bara jag som tycker det är en underbar idé? 24/12 Inte okej, hur kul e det om man inte orkar springa kängre än 50m? Typ halo: Spring 60mil och hoppa up på taket för den byggnaden. Nej fan det går inte du är rökare med kass kondition :U 23/12 Nu får de ge sig! 23/12
Skicka en rättelse