I en Kotaku-intervju avslöjar #Assassin's Creed II-utvecklaren Patrice Desilets det som många spelare länge misstänkt - DLC-paketen Battle of Forli och Bonfire of the Vanities skulle från början ha varit med direkt i boxen.

Enligt Desilets blev tidspressen dock för stark för teamet, samt att de ansåg att det "redan fanns för mycket saker att göra och klara av".

Jag tycker vi gav dem [konsumenterna] så mycket innehåll att de inte kan säga att vi är skyldiga dem nåt, att vi inte gav dem en hel del för deras 60 dollar.

I januari respektive februari dyker "bonusmaterialet" upp för de som vill ha mer Assassin's Creed II. Vad tycker du om när DLC används på detta vis? Så länge som du, kära läsare, fortsätter med att betala för dylika saker så lär detta dock knappast bli sista gången något liknande händer... God jul!

Bra sagt. Alla spel klipps under produktionen. Alla utvecklare har massa idéer, massa småprojekt, banor, vapen osv som av olika skäl (bristande kvalitet, tidsbrist, designmässiga skäl) skrotas eller klipps bort innan spelet släpps. För 10 år sen hade... 28/12 För helvete... Vad vill ni helst ha, "allt" innehåll men en massa buggar? Tidspress är ju inte direkt ovanligt för spelutvecklare och det är inte alla som kan släppa sina spel "when it's done" (som t.ex. Blizzard). De valde att ta bort dessa två delar... 27/12 Jag ser hellre att de väntar med att släppa spel tills de är klara, Blizzard är ett av få företag som jag ser upp till tack vare att de vägrar släppa en produkt innan de anser den vara klar. Visst man får vänta i en evighet men när de väl släpper ett... 27/12 Hade du läst vad jag faktiskt skrev hade du nog insett vad jag menade. Men för att klargöra: Hade dom bestämt sig för att i A.C2 ha med det DLC-content som nu ska släppas om ett tag, skulle releasen ha skjutits upp med säkert 6 månader. När A.C2 släppte... 26/12 det märks att du inte ens har spelat AC2 26/12 Fortsätt att intala er att detta är något bra. Tur att spel serien är så enformig och lam så man slipper bry sig i detta fallet. 26/12 Ovanligt;)... Smart, men inte så snällt mot fansen. Arsholes. Men vem bryr sig. 26/12 har inte direkt läst så mycket va folk har sakt här, tänkte bara slänga in att personligen så Älskar jag ac 1 och 2 som spel, dock så tycker jag att för dom pännsingar som man lägger ut på spelet borde man få fan allt DLC dom kan ge oss över 1 års tid,... 26/12 Det farliga med det här fenomenet är att det börjar blir en trend, som är allt för lätt att missbruka på just det sättet så att det blir en prishöjning av ett spel. Som någon klok skrev ovan. Betyder det att det alltid är det, nej. Är DLC´s dåligt, nej.... 25/12 Nej. Det är att komma på -Oj vi har gjort för mycket mandelmassa för en vanlig semla, som inte får plats...hm ska vi slänga den eller? Nä vi säljer den som extra för dom som vill ha mer mandelmassa...:up: 25/12
Skicka en rättelse