Analytiker tror att virtual reality når 70 miljoner människor år 2017.

Mängden VR-headset på marknaden är idag få men under de kommande sex månaderna släpper Valve, Sony och Oculus Rift sina första konsumentmodeller. Många tror också att virtual reality kan bli "nästa stora grej" i spelvärlden och enligt analytikerfirman Superdata kommer VR att nå 70 miljoner människor i slutet av 2017. Playstation 4 förväntas nå 80 miljoner först två år efter.

Enligt deras rapport, som VG247 har sammanfattat, kommer den mobila marknaden stå för inkörsporten och den första tillväxten. Redan idag kan du köpa billiga Android-lösningar i kartong för 49 kronor på Clas Ohlson och förra veckan lanserades Samsungs tredje version av Gear VR som utvecklats tillsammans med Oculus Rift.

De tror dock att konsolernas VR-satsningar kommer att plocka upp stafettpinnen, enligt deras analyser är en tredjedel av de 11 miljoner amerikanska Playstation 4-ägare intresserade av Playstation VR. Först i ett tredje steg kommer tekniken nå brett på pc-marknaden, vilket har sin förklaring i de betydligt högre kostnaderna för virtual reality på datorer.

Det kan jag hålla med om, men min poäng var den att Glass var aldrig tänkt att slå precis som man inte förväntar sig att en konceptbil skall sälja tusentals bilar. Det var ett experiment, för att testa utvecklingspotentialen och potentiell marknad. Den... 25/11 Det är i och för sig sant men glass är än så länge för dyrt för att slå. 25/11 Jag tror inte att folk vill stänga in sig i hjälmarna så mycket. Är skeptisk till att skärma av sig så totalt. Just därför tror jag mer på AR än på VR. Men det kommer att sälja, men inte så mycket som analytikerna tror. 24/11 Redan i dagsläget har Sony bekräftat att de har 200 VR spel under utveckling för Ps4, så även om 90% skulle vara dåliga (vilket är löjligt osannolikt) ger det fortfarande 20 grymma spel redan nu under utveckling. För alla som är nyfiken rekommenderar... 24/11 Så du tror på hypen kring VR, vi får se. 24/11 Vad får er att tro att Google Glass floppade? Det släpptes ju endast som utvecklarplattform. Trots det var det tusentals konsumenter som köpta dem. Det är som att säga att Oculus Rift har floppat för att inga konsumenter sitter på dem. 23/11 Många Ines Uusman här bland kommentarerna. (: 23/11 Jag kommer köpa oculus så fort den släpps, mestadels för racingspel tex project cars. Sett filmer på youtube och det ser sjukt nice ut. Men ja dyrt blir det, riften och ett nytt grafikkort typ 970 eller 980 kostar ju så det känns, 23/11 Det finns inget som hindrar dig från att styra med handkontroll eller t-bord och mus om du vill. Skyrim är ett bra exempel på ett spel som funkar med VR (dock med många problem). Där är mus eller handkontroll ett måste om du ska kunna navigera runt i... 23/11 Varje gång jag hör VR tänker jag bara på animen Sword Art Online.... Dock är ju det ljusår bort om ens praktiskt möjligt. Annars är jag väldigt positiv till VR. Kan tänka mig att spel som Bioshock, singleplayer med bra story samt även fps bör fungera... 23/11
Skicka en rättelse