En pakistansk Kotaku-läsare berättar för sajten att utvecklarna #Infinity Ward inte fick allt rätt i sitt strävande efter realistiska miljöer. Någon gjorde en rejäl tabbe när man beslutade att ha arabisk text på vägskyltar och andra föremål, då detta är ett språk som överhuvudtaget inte ens talas i Pakistan. Läsaren Saad förklarar närmare:

Jag, som är pakistanier, blev jätteglad över att se en Karachi-karta men blev sedan så himla besviken när jag väl spelade kartan. Infinity Ward tänkte antagligen "Det är ett muslimskt land, så arabiska är språket som talas".

Problemet är bara att det är urdu och engelska som gäller i landet, inte arabiska. Till utvecklarnas försvar får väl ändå tilläggas att det uppenbarligen är som så att urdu och arabiska ser i princip identiskt ut för en oinvigd - det vill säga en klar majoritet av spelets västerländska publik.

För någon som inte kan urdu så ser man antagligen inte skillnaden. Det är som spanska och engelska, antar jag. Vissa bokstäver är desamma, andra är annorlunda men orden är helt annorlunda.

Var du så observant att du någonsin tänkte "Järnspikar! Det här är ju inte urdu!" när du lirade igenom Karachi-banan i #Call of Duty: Modern Warfare 2? Kanske inte, men visst är det märkligt hur såna här enkla missar kan slinka förbi obemärkt i spel där utvecklarna verkligen gör sitt yttersta för att skapa verklighetstrogna miljöer?

På bilden: ingen urdu i sikte. Bara män på en uppblåsbar fiskebåt.

lol... det första man inte tänkte på!! :P 05/01 kan inte vara lätt då deras språk är maskar som kringlar sig runt varan :) no offence men är ju bara massa streck hejvillt, precis som japanska o kinesiska! hur läser man dessa? små missar e alltid kul men om man kan språket som spelet utspelar sig i... 04/01 Bra gjort av Infinity Ward måste jag nog säga. Alltid kul o höra folk spy galla över sådana små petitesser som det här. :) Hade de gjort ett enligt majoriteten perfekt spel... ja... då hade vi inte fått höra så mycket om det ifrån folk. :) I helhet så... 02/01 Mer än 70 personer engagerar sig i att kommentera iaf :) Mer Infinity Fail som vanligt :p 02/01 Vem har sagt att han lacka bäver? Han kanske bara tyckte att det var lite roligt precis som jag och de här: Precis för att skriva här är både produktivt och tidinvensterande. R-tard på dig och alla andra idioter som har kommenterat dumt! :down: . Försvi... 01/01 Frågan var det ett misstag eller var det medvetet ifrån Inf. Ward? visar väl om inte annat sprickan mellan just västvärlden & öst, eurocentrism som i många andra fall 01/01 Jag tycker det var kul att det blev en tryckvåg som slog sönder ISS i rymden när nuken sprängdes. Epic physics fail. 01/01 Haha, bästa kommentaren! :D Som många redan har skrivit är det ungefär som att skyltarna skulle vara på finska eller tyska om ett spel utspelade sig i Sverige. Det hade jag blivit lite irriterad över. Däremot kan jag väl inte säga att detta irriterar... 01/01 Då jag körde banan och insåg att det var fel språk så tog jag an mig terroistuppdraget igen och slösade bort all min ammo. Så jag var helt jävla körd då poliserna kom. 01/01 Du har rätt där, tror det också. 01/01
Skicka en rättelse