Förra veckan blev det officiellt John Hare ska försöka få Sociable Soccer att bli verklighet med hjälp av en Kickstarter-kampanj. Detta är en uppföljare till hysteriskt roliga Sensible Soccer, som kom ut 1992 och fortfarande är en riktig guldklimp. Kampanjen har dock inte tagit fart, men detta kanske den nya gameplay-filmen kan råda bot på?

Med 18 dagar kvar på kampanjen har spelet endast fått in 31 000 pund av begärda 300 000. Det ser onekligen något mörkt ut för spelet, men det nya gameplay-klippet borde få det att rassla till lite mer i bössan.

Otroligt intressant. 24/11 Jag vågar inte ens tänka på hur fantastiskt Sensible Soccer hade varit om värdering på andra spelare än målvakt inte var buggad. Värdet på alla spelare utom målvakten sjönk stadigt så dina miljonspelare var plötsligt bara värda en bråkdel och det "omöjl... 24/11 Halva nöjet med att spela Sensible Soccer är ju att köra det på Amiga 500 med glappande Tac-2. 24/11 Ah, den där titelmusiken! :) Man gjorde ju en uppföljare till Xbox... dock var det i 3D fast man kände igen sig ändå. En del "fenomen" från Amiga version fanns även i Xbox versionen. 24/11 Det är ju även skatt på Kickstarter-pengar, vilket många glömmer bort. 24/11 De flesta minns nog inte att Sensible Soccers framgång berodde på att det helt enkelt inte fanns några andra fotbollspel värda att spela när det kom. Så är inte fallet idag. 24/11 News flash, det kostar tid & pengar att göra spel. Låt oss låtsas att studion som gör spelet består av 4 pers. De vill var och en tjäna runt 15000 i månaden och helst fortsätta stanna i företaget och jobba på nästa spel. 300k/15k i mån/4pers = MAX 5 mån... 24/11 Orginalet finns ju dessutom redan på xbox arcade, med online multiplayer etc. 24/11 Från det man har sett har ju spelet sett i stort klart ut om man jämför med originalet. Sånt där klarar ju folk av att släppa ändå på PSN / Xbox Arcade utan folkets stöd, förstår inte vad de ska med alla pengar till. 23/11 Bästa fotbollspelet jag spelat. Lagt ner många timmar på sensible soccer. 23/11
Skicka en rättelse