#Natural Selection 2 beskrevs som en sällsynt välgjord mix av rts och fps i vår recension, och kunde skryta med ett fint betyg. Tre år efter lanseringen lever spelet fortfarande, tack vare att utvecklarna #Unknown Worlds lät ett litet team av community-medlemmar ta hand om spelet. Men nu är det dags för de ursprungliga utvecklarna att ta befälet igen.

"Unknown Worlds is getting back in to Natural Selection development. We have hired a small group of community members to reform an in-house development team. We are going to try some crazy stuff. We want NS2 to be huge." - Unknown Worlds

De har anställt åtta av community-utvecklarna (dock bara en på heltid) för att arbeta med att återuppliva spelet och föröka de hundratals aktiva spelarna till tusentals. Hur det ska gå till? Nytt material ska ut till spelarna snabbare, och de som bidrar med material till spelet ska bli kompenserade. Mer specifikt än så blir det inte just nu, och en hel del av konceptet verkar fortfarande befinna sig i idéstadiet. Dessutom har vissa av community-utvecklarna vädrat missnöje över situationen då de känner sig förbisedda.

Mer läsning: pressmeddelande, inlägg på officiella sajten och Q&A.

Skicka en rättelse