#Overwatch är kanske inte ett spel som många förväntar sig ska slå som e-sport, men grundförutsättningarna finns ändå där i form av krav på lagspel och många distinkta karaktärer som kan göra arrangemanget roligt att titta på.

Främst ligger bollen kanske hos #Blizzard själva, men av en feedback-tråd på officiella forumet framgår att tävlingsaspekten inte har högsta prioritet. Game director Jeff Kaplan besvarar ett önskemål om rankat spel och ett ladder-system så här:

"We’re very excited about a ranked play mode. If this feature does not make launch, it will be one that we focus on post-launch."

Det kan alltså bli så att rankat spel inte finns med till lanseringen. Däremot försäkrar Kaplan att de i sådana fall kommer fokusera på det efter släppet. Klicka vidare till tråden om du är intresserad av Kaplans syn på healthbars, musiken i spelet, stopwatch-funktioner och mer.

Kul! Och jag tror du har helt rätt i det du säger, med ranked mode lirar man karaktärer som gynnar laget och då blir support roligare. Utan ranked är det nog lätt hänt att folk jagar K/D istället(Även om den inte syns för andra). 27/11 Jag fick en invite att spela betan i helgen, var inte superintresserad av spelet måste jag erkänna. Slutade spela fps för rätt länge sen men tänkte, ah. blizz, testar. Började spela strax efter 18 och höll på till strax innan fyra på morgonen... Blizzar... 27/11 Vad hände med "When its done"? 26/11 Är inte syftet med betan just balansering? Samt stresstest av servrarna då. Att detaljer är obalanserade vid release och behöver nerfas i efterhand känns som något som alla multiplayerspel någonsin har gått igenom? 26/11 Jag skulle gissa att de vill göra spelet så välbalanserat som möjligt innan de börjar med rankade spel, och bästa sättet för det är att samla in så mycket data som möjligt under lanseringsperioden. Om de hoppas på att Overwatch kommer bli nya stora e-sp... 26/11 Härlig generalisering hörru! Jag bryr mig dock och skulle tycka att det var lite tråkigt utan rankat i början - men om de garanterar att det kommer inom snar framtid så kommer jag onekligen att spela skiten ur det oavsett. Men om det är så att dom säger... 26/11 Ja precis. jag har följt Overwatch en hel del och lyssnat på flertalet diskussioner kring det. Tycker det finns en stor potential för E-Sport iom djupet och i synnerhet in game-karaktärsbyten. Dock är jag orolig för hur roligt/lätt det kommer vara att... 26/11 Mjo det är skitsnack eftersom många gamla proffs från andra FPS nöter Overwatch för fullt. Om de gör det i onödan vet jag inte då Overwatch kanske aldrig slår igenom som e-sport. Den som lever får se. 26/11 Det spelar roll. Jag är casual och tycker det är jättekul att kunna klättra på en ladder även om det inte är blodigt allvar. Ger mig extra motivation att vinna matchen. Sen tror jag förövrigt att det är skitsnack att bara casuals kommer lira Overwatch. 26/11 Cs go hade inte comp vid launch heller. Förvisso led spelet en del i början, men det kom ikapp sen. Men det hade varit att föredra vid launch 26/11
Skicka en rättelse