En av pc-spelandets stora fördelar är möjligheten att modda utvalda spel för att göra dem bättre, roligare eller helt enkelt bara annorlunda. I kategorin "ambitiöst till tusen" hittar vi ett projekt som ämnar återskapa hela det första #Fallout-spelet i #Fallout: New Vegas.

Det ursprungliga Fallout-spelet släpptes 1997 och är ett isometriskt rollspel, vilket gör modden än mer intressant med sitt moderna 3D-perspektiv. Striderna fungerar som i de nyare Fallout-spelen, men modden återupplivar systemet för kartan från det första spelet.

Projektet har varit under utveckling i ett par år och än finns det inte någon spelbar version att plocka hem. Däremot går det att följa modden via Nexusmods, samt fresta ögonen med fem Youtube-klipp. Det första i ordningen kan du spana in nedanför.

Jag kommer ihåg som om det var igår första gången man gick ner i The Glow och när man smög runt i Necropolis. Roligt att de använt musiken också för utan tvekan stod den för en stor del av upplevelsen. 04/01 Bethesda kan imo skapa sandlådor att leka i, inte spel .. de hade ju massor med Falloutigt source material att jobba med men det blev tydligen för komplicerat för Toddy H att uppskatta :P 21/12 det har man spelat många ggr redan. och klart man måste få säga sin mening ett par ggr. inte är det gnäll för det. 29/11 Jamen spela originalet då, o sluta gnäll. 28/11 Jag måste hålla med här faktiskt, inget kommer ens i närheten av gamla hederliga Fallout 1 och 2. Jag föredrar isometriska turbaserade spel framför FPS även om jag spelar Fallout 3 och 4 med stort nöje. Men de har inte den magi och känsla som de gamla... 27/11 Hade varit fantastiskt :) Dock tror jag rättigheter och girighet hade satt käppar i det hjulet. Men tanken var god. 27/11 instämmer. 27/11 det här är oxå sant för mig. jag har svårt att spela Bethesdas spel. de är bl.a. så sterila att man kan känna desinfektionsmedlet. sen har vi vats oxå. Bethsoft har inte gjort det bra. de borde skippat det totalt. 27/11 Nej, det finns ingen inlevelse och ännu mindre känsla när de skapar en totalt livlös värld med uttryckslösa karaktärer och tomma miljöer. Ibland förstör 3D mer än det hjälper. 27/11 Precis, hade varit mycket mer intressant om någon hade gjorde Fallout 3/vegas/4 i Fallout 1-2 motorn. Då hade spelen kanske till och med varit spelbara. 26/11
Skicka en rättelse