Utvecklarna oroliga för reaktionerna på deras avklädda volleyboll-spel.

Japansk och västerländsk kultur kommer ganska bra överrens när det gäller fina skildringar à la Studio Ghibli men fascinationen över nakenhet (ofta kvinnlig sådan) är desto mer polariserande. Därför har #Tecmo beslutat att inte göra sig besväret att släppa sitt senaste Dead of Alive-spel i väst.

Uppgifterna kommer från seriens Facebook-sida där en spelare helt enkelt frågade om #Dead or Alive: Xtreme 3 skulle släppas på dennes breddgrader. Detta var svaret han fick:

Do you know many issues happening in video game industry with regard to how to treat female in video game industry? We do not want to talk those things here. But certainly we have gone through in last year or two to come to our decision. Thank you.

Inlägget ifråga har fått både upptummar och spä, där många drar paralleller till att våld minsann är ok men att se unga flickor med guppande bröst försöka putta ner varandra i vattnet med rumpan är tabu.

Håller med Marcus. Jag skäms lite när jag ser hur vissa tjejer håller på och gnäller över precis allting.Men vi som kan ta spel för vad det är får sällan samma typ av medial uppmärksamhet, och jag börjar undra vad det beror på. Det kan inte vara så att... 07/12 Klart hon är skapad för att se ung ut. Hon är YNGST av alla karaktärerena i spelet och hennes ålder är 18 år. Finns gott om tjejer i samma kroppstorlek som henne. No shit sherlock! Runkar du varje gång du ser reklam för H&M underkläder i busskuren? Runk... 07/12 Det är inte bara hennes bröst, utan hela henne. Hennes ansikte är mindre om du jämför med de andra tjejerna, och hela hennes kropp är mindre också. Hon är helt enkelt skapad för att se väldigt ung ut. Det känns bara som att du spelar dum nu. Det är inge... 07/12 Vad har du emot att kvinnor är smala och har mindre bröst? Måste alla kvinnor ha gigantiska bröst i spelen för att vara äldre? Klart du talar ur ditt egen perspektiv. Du säger ju klart och tydligt att du ogillar att Marie Rose har små bröst! Du har en... 01/12 Haha, 18 år - ja eller hur. Är hon även 18 i den japanska versionen, eller var det en ålder som implementerades för att västerländsk lagstiftning inte skulle kunna klassificera henne som det barnpornografiska material hon faktiskt utgör? Om du gillar... 01/12 Har aldrig riktigt köpt argumentet att man skulle vara någon sorts hycklare för att man tolererar våld men inte sexuellt utmanande motiv, vi som samhälle ser uppenbarligen mer skeptiskt på dem senare, moral och etik är inte ett tankeexperiment utan kons... 30/11 Nej det är inte definitionen av sexism. Googla själv så får du se vad sexism är för nåt. (Skriver från en mobil så det känns lite avancerat att länka nåt just nu). Inget med spelet säger heller åt kvinnor hur de bör vara. Allt sexuellt är inte sexistisk... 29/11 På vilket sätt skadar det kvinnan i spelet? Kvinnan med tofsar heter Marie Rose och är 18 år. Så du objektifierade och sexualiserade henne och bestämde dig att kvinnor INTE får ha små bröst eller se unga ut. I din värld är kvinnor objektifierade och sex... 29/11 Nej, för då är det kvinnans eget val. Nu är det män som sitter och objektifierar henne. Hon med tofsarna ser ju ut att vara en högstadieelev snarare än en vuxen kvinna. Tycker du det är OK att skildra yngre tonåringar på det här sättet? Du kanske skulle... 29/11 Så en kvinna som har urringning eller sminkar sig objektifierar sig och är därför sexistisk? Hur gamla är tjejerna? 29/11
Skicka en rättelse