Underhållningsbolagen bakom stämningen tvingas betala rättegångskostnader.

I februari skrev vi om att Bredbandsbolaget hade hamnat i en unik rättprocess, där en rad film- musik- och tv-bolag processade för att klargöra om Bredbandsbolaget skulle tvingas blockera de delar av Internet där upphovsrättsskyddat material som film, spel och musik sprids. The Pirate Bay och Swefilmer nämndes som några av dessa sajter.

Nu står det klart att Bredbandsbolaget frias i tingsrätten och alltså inte anses medskyldig till brott. De behöver således inte blockera de berörda sajterna. Det skriver Dagens Industri.

De stämmande bolagen ska ersätta Bredbandsbolaget med 1,4 miljoner kronor för rättegångskostnaderna, men har också till den 18 december på sig att överklaga domen.

Fotnot Dessa stod bakom stämningsansökan:

Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film, Svensk Filmindustri, SVT, TV4-gruppen, MTG TV, SBS Discovery och C-more.

Ja, alltså censur i den meningen är ju bara ett skott i foten. Är ju tämligen omöjligt att sitta och spåra folk om surfningen görs genom tredjepart program som dessutom krypterar trafiken. 28/11 Agree. Blir ändå glad över att rätt beslut fattades denna gång. 28/11 Men sluta tjafsa om detta för i helvetes jävlar! Dom är ju helt slut i huvudet! Vem försöker dömma trafikverket för att folk kör för fort på vägarna? Folk dör till och med!! JA, så jävla enkel är liknelsen! 27/11 Tänk om alla biltillverkare skulle stämma BBB för att dom inte blockar Volkswagen på nätet för det olagliga fusket. Visst måste en linje dras men att tvinga fram censur är nog inte rätt steg. Som Piratpartiet sa i diskussion med KD i TV inför EU-valet... 27/11 Borde dom inte stämma alla ISP´s då? 27/11 Välkommen till 2000-talet, mediaföretag. Ni håller på att förpassa er själva till soptippen. 27/11 Oavsett vad man tycker om Piratebay och piratkopiering, kan vi sluta upp med att kalla det "information"? Tycker inte riktigt att "axxo.interstellar.720.swesub.avi" räknas som "information". Det är inte Wikileaks man försökt stoppa här. 27/11 Det är mycket värre än så. Det är ett gäng miljöpartister på det där jävla bygget. http://politikfakta.se/wp-content/uploads/2013/03/SVT_partisympatier.jpg 27/11 De flesta gör det, men jag tror att bahnhof inte gör det. 27/11 Wait what? År efter år pumpas det ut undersökningar om arbetare på SVT's partisympatier och det är en enormt övervikt till vänsterpartierna varje gång. SVT är ett vänsterskepp som styrs av vänsterkaptener med vänsterinriktning. Det är publicerade fakta! 27/11
Skicka en rättelse