Det är i princip omöjligt att förutse vilka spel som kommer bli oerhörda framgångar. Att titlar som #Candy Crush Saga och #Minecraft blivit sådana dundersuccéer var det förmodligen få som kunde gissa innan respektive lansering. Och detsamma gäller Skövdebaserade #Coffee Stain Studios som gjorde något så märkligt som en getsimulator.

#Goat Simulator har sedan lanseringen 2014 blivit en riktig framgångssaga som fortsätter att vara relevant och håva in fina slantar från spelare med fäbless för märklig humor. Spelet har sålt över sex miljoner exemplar och bara i år har Coffe Stain Studios omsatt 100 miljoner kronor. De förväntar sig att slutsumman landar på runt 120 miljoner kronor.

– Det är helt fantastiska siffror. Vi är jätteglada över att se att det går så bra, säger delägaren Stefan Hanna till Skaraborgs Allehanda.

– Det har till och med gått bättre under 2015. Det är för att spelet har kommit ut på mobil, Xbox och Playstation, så vi når många fler nu.

Goat Simulator tog enligt Hanna två, tre månader att färdigställa. De andra spelen i företagets katalog har tagit år och blev inte lika stora framgångar. Fans av spelet kan förvänta sig fler spellägen och expansioner även nästa år.

Det var som jag misstänkte, populärt är inte en synonym för bra. Källor: http://www.synonymer.se/?query=popul%E4r http://www.synonymer.se/?query=bra 30/11 Min 3 åring vill titta på goat simulator eller GtaV när man spelar. Så oftast blir dej just goat eftersom gtaV kan vara rätt våldsamt även fast man bara glider runt i en bil. Och får han inte titta på dom spelen så skriker han ett tag. Ibland så orkar... 30/11 Det är ju Internet som har gjort spelet viralt, inte studion. "Goat of The Year" etc och alla sajter (som t.ex. FZ) rapporterar väldigt mycket om spelet trots dess objektiva trivialitet. Sedan finns det många fantastiska spel som inte får den uppmärksam... 29/11 Grejen ni måste förstå är att det inte går sämre för något annat spel bara för att det går bra för Goat Simulator. Det är bara att lyfta på hatten. Ibland så blir framgångsrika som inte kanske var det på pappret. Det är mycket tur inblandat och har allt... 29/11 Kul för dem och bra för Svensk spelindustri. Det ger dem mer muskler att göra vad de vill utan inblandning från utomstående. 29/11 Jag är glad för deras skull, för de verkar precis ha gjort ett sådant spel som folk vill ha, ett spel som är kul helt enkelt. Många glömmer bort det idag. 29/11 Eh, håller verkligen inte med. Klart att ägarna lär tjäna en hacka nu när det har gått så bra men gissar att de gör detta för att de älskar spel och därför kommer återinvestera en hel del. De har också anställt under hösten: http://coffeestainstudios.co... 29/11 Klockrent! 29/11 sant i vanliga fall. Men hur många tycker bajs är gott!? sen är det nog så som en skrivit. att man köpt spelet av annan anledning, inte för att det är bra. 29/11 Det många inte verkar förstå eller tänker på, är att det har inte gått bra för detta spel eftersom det är bra på något sätt, utan mer att man köpt/spelat spelet för att imponera på andra : "Hej kolla mig, vad galen jag är som spelar sådant" , att man... 29/11
Skicka en rättelse