Hur rullar spelet på just din plattform?

I natt publicerade vi vår recension av Just Cause 3 från svenska Avalanche. Vår Tomas Andersson var mycket positiv till pc-versionen, men nu börjar det trilla in rapporter om otillräcklig prestanda på konsolversionerna.

FZ har inte kunnat testa JC3 till varken XB1 eller PS4, men hårvarunördarna på Digital Foundry var snabbt ute med en analys.

Testet har gjorts med 1.01-patchen till båda plattformarna, med PS4-versionen rullandes på native 1080p och XB1 på 900p. De två versionerna ser snarlika ut, med en något krispigare bild på PS4. Jämfört med PC:n kan XB1 och PS4 sägas rulla på High-inställningar. Ingen av versionen lyckas hålla jämna 30fps, men XB1 gör sämre ifrån sig.

Se filmen nedan, läs mer detaljer hos Digital Foundry och kommentera gärna. Hur rullar konsolverionerna för er?

Menar du att Just Cause 3 är en PC-port till konsol? 01/12 Precis som att det ofta gnälls över dåliga portar av konsolspel till PC så kan detsamma även ske åt det andra hållet. 01/12 Det var det där med att konsol är så enkelt, inga buggar, flyter på osv osv osv som man hela tiden hör. Eller? Sedan förstår jag inte riktigt frågan "Hur rullar konsolverionerna för er?". Jag menar, borde inte spelet flyta likadant för alla som har samm... 01/12 Jag tror att resurserna delas ut väldigt detaljerat, så det är nog inte så enkelt - som du säger - att implementera i stora AAA-spel... 01/12 Det beror nog på hur enkelt det är att implementera. Förhoppningsvis är det lätt att patcha in men troligen så lär vi bara se skillnader i spel som minst har några månader kvar av utvecklingstiden och där man hinner utnyttja det. 01/12 Konsollerna är mer PC, utvecklare är van att göra dåliga PC portar. Old habits die hard 01/12 Det var den här generationens konsoler som skulle få mycket bättre optimerade spel än föregångarna eftersom både XBOne och PS4 använder x86-arkitektur. Ändå läser jag hela tiden om undermåligt presterande spel till båda plattformarna. Har utvecklarna... 01/12 Hårvarunördar = frisörer? 01/12 Jag har bara Xbox One för Halo, vet redan att konsolen presterar sämre än en brödrost i övriga fall. Därför man har PC. 01/12 Det ska bli intressant att se om PS4-versionen får 5-10% bättre prestanda med den 7:e upplåsta kärnan; om det ryktet nu stämmer. 01/12
Skicka en rättelse