Idag släpptes #Just Cause 3 och i många hem sprängs just nu saker in absurdum. Detta är något som naturligtvis tvingar grafikkort att bekänna färg och även något som Sweclockers forskat lite närmre i. Det är dags för ett test av grafikprestandan i spel.
Testen som utförts av våra vänner över hos Sweclockers har koncentrerats på enskilda kretsar och utan SLI eller Crossfire. Som testmoment har de valt minispelet Snowy Peak Blast vilket innehåller en snabb bilfärd, skog och en stor explosion.

Du kan läsa hela testet här.

Summa sumarum är #Just Cause 3 ett spel som flyter på hyfsat bra, även med enklare hårdvara. Det krävs dock en del pillande och tricksande med reglagen för att få till det prefekt. Det klagas dock på småbuggar, laddningstider och en viss inkonsekvens när det kommer till prestandan. För dig som är extra petig bör du vänta på att drivrutiner och spel uppdateras.

Explosionen är perfekt exempel på effektfulla och actionfyllda delar av spelet. Det är då man märker av när fpsen hoppar och just därför det är det bästa stället att ta reda på hur bra datorn presterar. 03/12 Explosionen i slutet av testsekvensen drar ner fps:en rejält, utan den hade lägstasiffran kanske varit avsevärt högre. En gissning, ska tilläggas. Jag testspelade med ett GTX 980 Ti (höga inställningar på det mesta, 2560x1440-upplösning), och känslan... 02/12 Med tanke på att Sweclockers inte ens fick stabila 45 fps med ett enda kort i 2560x1440 så måste ditt 980ti vara rejält mycket bättre än deras. 02/12 Det kanske du har rätt i. Då är det ju ändå bättre. Stabilt 60 fps med ett 980 Ti. Det är inte jätteofta man ser det nu för tiden. :) 02/12 Nej, och enligt NVIDIA så har det inte stöd för varken SLI eller Crossfire i dagens läge, det måste komma en patch till spelet först. 02/12 Ehm.. spelet har väl inte ens SLI support än? 02/12 Stadiga 60 fps med allt på högsta i 3440x1440 med två 980 Ti SLI. Funkar rätt väl skulle jag säga. :) 02/12 Är jävligt dåligt optimerat. Både på PC och konsol. Och nu råkade jag dessutom ut för första kraschen till skrivbordet. Nä, det här skulle de nog ha skjutit upp några månader. 01/12 Apropå småbuggar och inkonsekvent prestanda så tror jag att ni menade att skriva "perfekt" och inte prefekt. Föreslår lite pillande och tricksande med reglagen för att fixa detta:) 01/12 290x presterar bättre än ett GTX 970 :P Ingen singelgpu som klarar av stabila 60 fps i hög upplösning på very high. Tror jag ska vänta ett tag tills det patchas. 01/12
Skicka en rättelse