Sexåringen är helt överlägset populärare än Windows 10.

Windows 10 är som bekant gratis för alla som äger giltiga Windows 7- eller 8-licenser, men trots det – och trots att Win 10 fått massor av beröm – klamrar sig en stor mängd Windows-användare kvar vid Windows 7.

Hela 56,1 procent av pc-datorer på nätet körde Windows 7 i november, uppger webbanalysföretaget Net Applications enligt Investors.com. Och siffran visar inga tydliga tecken på att sjunka: i augusti körde 57,7 procent Windows 7, i september 56,5 procent och i oktober var siffran åter 55,7 procent. Användarsiffran för Windows 10 var i november 9 procent, en svag ökning från 7,9 procent i oktober.

Windows 8 kördes i november av 14 procent (ökade från 13,2 i oktober), vilket är anmärkningsvärt med tanke på hur mycket skäll det fått. Månaden innan Windows 10 släpptes hade Windows-åttan 16 procent av marknaden.

Fler kör Windows 8 än Windows 10, enligt undersökningen – trots det här hatobjektet.

Den till synes långsamma övergången till Windows 10 kan delvis bero på dålig datorförsäljning, tror Net Applications. Samtidigt spår marknadsundersökningsföretaget Gartner att Windows 10 kommer växa snabbare än Windows 7 i företagsvärlden, och man tror att Windows 10 kommer finnas på över 50 procent av datorerna i företagssammanhang i januari 2017.

Siffrorna skiljer sig rejält från de Steam tar fram via sina frivilliga användarundersökningar. Där körde 27 procent Windows 10 i början av november, och knappt 45 procent använde Win 7. Trenden där är att Win 10 växer och Win 7 minskar, vilket gissningsvis kan bero på att gamers och Steam-användare är teknikintresserade och därmed mer benägna att ta till sig ny teknik.

Enligt Net Applications siffror körs olika Windows-versioner på 91,4 procent av alla pc-datorer på internet. #Apples Mac OS X har 7 procent och Linux-varianter ligger på 1,6 procent.

Windows 10 släpptes den 29 juli och alla som äger giltiga Windows 7- och 8-licenser kan som sagt uppgradera gratis. Operativsystemet har fått beröm, men också gott om skäll för att skicka alltför mycket information till Microsoft. Enligt vår egen läsarpoll från i somras gillar en majoritet av er Windows 10 skarpt.

Mja, alltså, gamla spel tjänar ju inget av nya operativ, om något så blir det mer problem. Nu säger jag inte att det kommer funka sämre med W10, för enligt mig så är det mer eller mindre samma system i grunden. Nya spel tjänar säkert mycket på W10 dock.... 06/12 Ångrar bittert att jag uppgraderade till Windows 10, väldigt instabilt och buggigt med konstiga fel hela tiden... 06/12 Läste på Stardocks forum att Windowblinds 10 är svårt att utveckla pga alla små uppdateringar MS gör som saboterar. 04/12 Varför envisas med Windows 7? För att jag inte trivs att ha ett operativsystem som spionerar på en. Simple as that. http://bgr.com/2015/12/01/windows-10-privacy-preferences/ http://i.imgur.com/9DoVoix.jpg 04/12 tycker windows 10 fungerar utomordentligt 04/12 7TSP GUI som funkar bra även på W8 och W10 även om det är gjort för W7. 04/12 Vilket UI-skal kör du Mindrax?! 04/12 Kör bara Win 10 nu på alla mina datorer, ångrar mig inte en sekund. Båda mina laptops blev rejält mycket snabbare och det funkar verkligen perfekt. Mina stationära blev med snabbare och min hårt plågade spelrigg blev dessutom stabilare av någon anlednin... 04/12 Jag håller med fullständigt. Det har varit samma jävla visa varje gång det kommer en ny windowsversion. För mig viktiga program, funkar inte alls eller kräver ett fruktansvärt meckande. Datorn är för mig ett verktyg eller instrument att använda för krea... 04/12 Detta fungerar ju mycket smidigare på Win 7 (och Win 10) då inte hela skärmen behöver ändras för att man ska starta ett program utan endast startmenyn kommer upp. Dessutom så listar startmenyn mina vanligaste program smidigt så även om jag är en "poweru... 04/12
Skicka en rättelse