The Witcher 3, Fallout 4, Metal Gear Solid V eller något annat? Vi avslöjar den stora vinnaren på Game Awards.

Under natten gick anrika Game Awards av stapeln och drygt tjugo priser delades ut till 2015 års största spel och utvecklare. I den mest prestigefyllda kategorin, årets spel, gjorde The Witcher 3, Bloodborne, Fallout 4, Super Mario Maker och Metal Gear Solid V upp om segern. Segrare blev CD Projekts Reds monumentala rollspel. Den polska mästerstudion var inte sena med att tillverka en bild på en tacksam Geralt.

Studion blev passande nog också årets utvecklare och prisades även i rollspelskategorin. När FZ recenserade det hett eftertraktade äventyret i maj delade vi ut fem av fem möjliga och undertecknad sa bland annat:

Det är många bitar, stora som små, som gör The Witcher 3: Wild Hunt till ett av de bästa rollspelen i mannaminne. Jag har aldrig sett en vackrare värld eller en mer träffsäker spelberättelse."

Her Story prisades, Satoru Iwata hyllades

Det fanns dock fler stora segrare under kvällens gala. Her Story prisades för sitt narrativ och Viva Seifert, som spelar huvudrollen, vann det enda skådespelarpriset. Sommarens stora överraskning Rocket League tog hem två tunga troféer (bästa indie och bästa sport/racing).

#Nintendo fick motta pris i den, för dem, något ovana kategorin bästa shooter för Splatoon, som också vann för bästa multiplayer. Super Mario Maker prisades som årets familjespel, men mest intryck gjorde kanske Nintendo i och med galans hyllning av Satoru Iwata, som gick bort tidigare i år.

Betydligt mindre rörande var det faktum att Hideo Kojima, vars Metal Gear Solid V vann för såväl bästa action/äventyr som för sitt soundtrack, sades vara stoppad från galan av Konami. Detta enligt värden Geoff Keighley (via Kotaku):

Mr Kojima hade verkligen velat vara med oss ikväll, men tyvärr informerades han nyligen av en advokat som representerar Konami att han inte var tillåten att resa till galan för att ta emot några priser."

Även spelarna fick chansen att rösta fram ett antal segrare. Counter-Strike: Global Offensive blev årets esportspel och gällande framtiden ser fansen mest fram emot No Man's Sky just nu. Mer om folkets priser och övriga kategorier läser du här.

För oss återstår dock bara en fråga: Vann rätt spel?

La min röst på "Utan tvekan rätt segrare" Jag försökte spela lite Dragon Age Inquisition för ett tag sen, men det spelet har tappat mycket av sin charm efter att jag spelat Witcher 3. CD Project mästerliga side quests gör att Inquisitions tråkiga sidoup... 07/12 Så det finns inga dåliga kontroller i spel utan det finns bara dåliga spelare? 06/12 Självklart passar det inte alla, men tror de flesta kan hålla med om att det är bland det bästa rpg som någonsin gjorts. Man behöver inte vara en fanboy för att förstå. Oftast är det de som har svårt att anpassa sig som tycker det är pissiga kontroller,... 05/12 Tycker du och många andra kanske man ska tilläga.. Jag tycker inte det va speciellt roligt och det är jag inte ensam om att tycka, pissiga kontroller, dåligt fighting system, buggigt, en torr huvudkaraktär. Ne du 2015 har haft bra mycke bättre spel än... 05/12 Lite OT men absolut sämst på den showen var ju Deadmau5. Geez. 05/12 Witcher 3 är det överlägset bästa spelet på många, många år helt enkelt. Inom rollspelsgenren står det i ensamt majestät och formligen pissar ner på samtliga andra spel, bildligt och bokstavligt talat. Fram för allt genom sin fantastiska story och enorm... 04/12 Hur The Witcher 3 kunde vinna är för mig en gåta. Visst, storyn är bra men spelet har enorma brister också. Inget man förväntar sig av ett GOTY-spel. https://i.ytimg.com/vi/9Ng8vRjFuws/hqdefault.jpg http://i.imgur.com/PbhdrJW.png http://www.gamepur.com/... 04/12 Hur i helvete kan nintendo få priser? 04/12 Inte så oväntat men välförtjänt av Witcher 3. Redan mitt under min playthrough tänkte jag ''Hur mycket bättre kan det bli?'' Och samma dag jag klarade ut det så visste jag att det var GoTY, samtidigt som jag var ledsen över att jag aldrig kommer få åter... 04/12 https://www.youtube.com/embed/H6Ni2gPo5Us Frun och chefen blir nog gladare av att du hinner jobbet/hem i tid med Volvon till skillnad från Ferrarin. MGS V har bättre musik. 04/12
Skicka en rättelse