Storspel som höll och löften som bröts. Titlar som kom från ingenstans och sådana som försvann. Hur nöjd är du med spelhösten?

Kunde man vara annat än supertaggad?

Fallout 4, Metal Gear Solid V, Starcraft II: Legacy of the Void, Soma, Super Mario Maker, Halo 5, Star Wars Battlefront, Just Cause 3, Mad Max, Rise of the Tomb Raider, Rainbow Six Siege och så vidare. Visserligen blev det manfall (läs: förseningar) i form av bland andra XCOM 2 och Hitman, men uppställningen var alltjämt ruggigt stark.

Till detta tillkom årliga inkarnationer av Assassin's Creed och Call of Duty. Säsonger vi njutit av under ett års tid gick i mål till sist (Game of Thrones, Life is Strange och Tales from the Borderlands). Dessutom fick vi förtjusande indieöverraskningar, där Undertale enligt många var fullkomligt magiskt.

Nå, vilket bokslut vill du skriva? Levde spelhösten 2015 upp till förväntningarna?

Siffror ljuger sällan och faktum är att FZ inte delat ut en enda fullpoängare under hösten. När det senaste hände vet vi inte. Svensktrion av storspel (Battlefront, Just Cause 3 och Mad Max) blev inte heller de breda fullträffarna många hade trott på förhand. Å andra sidan blev Soma en stor framgång.

Levererade gjorde däremot ett tidernas mest efterlängtade rollspel (Fallout 4) och ett annat fick ett gott slut (Metal Gear Solid V) trots ett år som präglats av en infekterad följetång. Blizzard tog sin Starcraft II-trilogi i mål med den äran och Nintendo lät oss äntligen bygga våra egna Super Mario-världar.

Chansen är således att många är mätta och belåtna efter en fullmatad spelhöst, men risken är förstås stor att besvikelserna svidit hos en del. Berätta om din spelhöst, om allt det magiska, det tragiska och allt däremellan.

Varit grymt spelår, tyvärr så jämnade det ut sig när far min gick bort. Jag avvaktar dock Fallout 4 tills GOTY om något år, gjort så med F3, New Vegas, Skyrim och Oblivion. Tyckte också det var grymt, förstod inte så mycket av slutet men annars var lätt... 07/12 Fallout 4 räddade hela året för mig. Bäst helt enkelt. 07/12 Tyvärr kom det inget intressant spel. :/ Får väl hoppas nästa år ger bättre resultat. 06/12 Körde enbart Starcraft av de spelen, och enbart pga storyn. Hade gärna spelat det nya Tomb Raider, men har inget X-Box. Jag undviker alla spel som har storyval i sig. Jag avskyr sådana val och blir väldigt stressad av dem. Det finns många spel jag egent... 06/12 Karta, quests och crafting är flera gånger större än t.ex 3 och NW. Problemet är att man tagit bort för mycket av det som var bra, vilket gjort spelet mer fattigt på andra områden. Som karma, mängden vapen etc 06/12 Om inte red dead redemption passar dig borde du hoppa på något av gta spelen. 05/12 Soma var det enda som jag tyckte var bra. 05/12 Har till min egen stora besvikelse inte spelat så mycket av titlarna ovan.. Börjat på red dead redemption, men inte precis grottat ner mej i det. Vill ha något rejält till julledigheten, witcher 3 eller fallout 4? Någon med en rekommendation till någon... 05/12 Cod Bo3 har levererat ny teknik för movement (framförallt för xbox/ps4). Telltale fortsätter med walking dead : ) Hårdvarudrivrutiner har varit dåliga med kompabilitet. Hårdvarudrivrutiner har gett högre prestanda varje gång man bytt. Quake live har bli... 05/12 3/5 - Någonting för hela familjen. 05/12
Skicka en rättelse