Sött och surt i samma patch.

#Bethesda släppte i går en ny patch till pc-versionen av #Fallout 4, som bland annat tar död på den duktigt irriterande buggen att du förlorar rörelseförmågan efter att ha varit inne i spelets terminaler. Utöver det fixas ett mindre lass större eller mindre buggar, exempelvis utlovas bättre stabilitet och bättre prestanda överlag, kraschbuggar har städats bort och en bugg som gjorde att uppdraget "When freedom calls" inte gick att slutföra är väck.

Samtidigt rapporteras att patchen försvårar användningen av moddar. Problem finns beskrivna i The Nexus Forum, och likaså gör ett antal förslag på hur man kringgår bekymret. Det går ut på att starta Nexus Mod Manager, sen starta Fallout 4 och sen växla tillbaka till Nexus Mod Manager och återaktivera moddar, och slutligen växla till Fallout 4 igen. In och läs dig till hur du gör för att lira ett uppdaterat Fallout 4 pumpat med dina favoritmoddar. Och givetvis används moddar på egen risk.

But the patch also adds a new launcher that disables mods on startup, and the .INI edit that previously got around this limitation no longer works. There is a fix, but it's not the most streamlined process ever: You'll need to launch the Nexus Mod Manager, then launch Fallout 4, then switch back to the NMM and re-enable mods, then go back to Fallout 4 and do your thing.

Pc-patchen finns alltså ute när du läser detta. Konsolversionerna beräknas få sina uppdateringar senare den här veckan.

Changeloggen i sin helhet:

Fallout 4 1.2 Update (All platforms unless otherwise noted)

New Features

  • Number pad keys can now be used for remapping (PC)

  • Remapping Activate now works on Quick Container (PC)

Fixes

[ul]
[li]General memory and stability improvements[/li]

[li]Performance improvements inside the Corvega Assembly Plant[/li]

[li]Optimizations to skinned decal rendering[/li]

[li]Fixed issue with player becoming stuck in terminals[/li]

[li]Fixed issue where equipped weapons become locked after completing Reunions[/li]

[li]Fixed issue with "When Freedom Calls" where the quest would not complete[/li]

[li]During "Confidence Man" fixed issue where player's health would continuously regenerate[/li]

[li]Fixed crash related to jumping into water and reloading saved games[/li]

[li]Fixed issue where Launcher would not save God Rays Quality setting properly (PC)

[/li]
[/ul]

Vilken är den värsta bugg du stött på i ditt Fallout 4-äventyrande? Eller har din upplevelse varit helt buggfri?

Tack till Edd1e, Snabeltorsk, Galant för detta #nyhetstips!
Jag stötte inte på några superstora buggar (förutom terminal-fastnandet en gång) under mina ca 40 timmar. Dock upptäckte jag en bugg som förstör väldigt väldigt mycket även fast den är liten. Varje gång du tar fram ett vapen är det fulladdat, 100%, inga... 09/12 Jag har haft en och annan glitch på PC men inget av det du beskriver med undantag av att vapenmodellen ibland tar lite tid innan den visas. Fallout 4 har givetvis hundratals buggar som alla spel från Bethesda men det är ju knappast så att alla råkar ut... 08/12 Jag har klarat mig utan några större buggar förutom vapen som blev osynligt. 08/12 Det problemet upplevde jag aldrig - förrän efter den här patchen. Nu har det hänt tre gånger på kort tid. Jag gillar Fallout (och Elder Scrolls)-serien och jag gillar Bethesda. Men gode Gud vad de släpper trasiga saker. Jag lovade mig själv att spela... 08/12 Det mest irriterande för mig är att jag inte kan stänga av vsync utan att spelets hastighet ökar i takt med fpsen. Och om jag har vsync på så blir det den fantastiska muslaggen :/ 08/12 Osynligt vapen då och då samt en brahmin på taket, ända jag stött på, först nämnda är bara att scrolla ut och in igen så kommer det upp. Fallout 4 <3 08/12 Värsta buggen var XAudio.dll krasherna då spelet krashade efter 15-20min så jag var tvungen att konstant spamma F5 så fort jag gjorde något. Som tur är så släpptes en hotfix väldigt snabbt. 08/12 Beror nog på vilken plattform man lirar på. Det är enklarare att bygga en buggfri upplevelse när man skapar ett spel för en unifierad hårdvaru/mjukvarukonfigurering. 08/12 F4 är fullständigt smockat med buggar. -NPCs som får igenom väggar -Brahmins som spawnar ovanpå hustak, klättrar upp för stegar - Quests om inte kan slutföras - Corrupt saves - Vapen som inte syns - FPS drops utav bara fan - NPSc som fastnar i varandra,... 08/12 Mod "problemet" fixat nu i o med nya NMM: http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/modmanager/? 08/12
Skicka en rättelse