#Brütal Legend var överlag ett bra och roligt spel, men också udda. Något som bidrog till utgivartrassel som grusat förhoppningar om en uppföljare. Att Tim Schafer vill återvända till den hårdrockande världen vet vi sedan tidigare. Men för första gången på länge verkar det nu som att det faktiskt kan bli av. #Double Fine Productions besvarar frågan "kommer ni någonsin släppa Brütal Legend 2?" i en FAQ till crowdfunding-kampanjen för #Psychonauts 2:

“We’ve always said that we wanted to make sequels to both Psychonauts and Brutal Legend. We can’t make any promises but if Psychonauts is a success for us, then perhaps Brutal Legend 2 will be more possible?”

Om Psychonauts 2 "blir en framgång" så kanske, med andra ord. Och det verkar kampanjen onekligen bli: 2,1 miljoner dollar av de 3,3 miljoner som efterfrågas har redan samlats in. Med 34 dagar kvar på kampanjen känns det högst otroligt att finansieringen skulle misslyckas.

Först hoppade han på hela "Gamers are dead"-tåget, men nu när han vill ha mer pengar från oss gamers så är vi såklart dem han bryr sig mest om, vi är sååå viktiga för honom. Tim Schafer är ett jävla lögnaktigt svin, må han brinna i helvetet. 12/12 Oj, då måste han ha varit ett riktigt praktsvin de senaste åren! Vad har han gjort eller hur har han betett sig? Fyll gärna på med lite fakta för jag har inget på den punkten men jag vill gärna veta vart du har fått dina betraktelser ifrån. 11/12 ....Peter Molyneux? :) 10/12 Jag baserar inte det inte bara på hur han är som spelutvecklare utan även hur han har betett sig över det senaste åren, lika äcklig attityd som Konami. 10/12 Säga vad man man vill om Tim Schafer och hur han sköter Double Fine Productions. Senast han gjorde en kickstarter fick vi ett fantastiskt spel och en fantastisk dokumentär om utvecklingen och svårigheterna av det som blev Broken Age. Tror dock inte att... 09/12 Ge oss hellre Grim Fandango 2. 09/12 Hoppas i så fall att det blir mindre RTS och mer action-RPG av BL2. Tänk någonting liknande en metal-version av Kingdoms of Amalur: Reckoning. 09/12 Psychonauts 2 kommer ju iallafall få en dokumentärserie så det verkar ju lite vara deras grej, de har faktiskt redan släppt avsnitt ett av en miniserie om 1:an: https://www.youtube.com/watch?v=oVizZG0QL9Y En av anledningarna till att jag backade Phychon... 09/12 Jag håller med. Och världen man åkte runt i kändes ganska deprimerande en bit in i spelet. Det är inte riktigt rätt när man gör allt man kan för att undvika monster för att undvika fastna i en trist, meningslös fight. 09/12 Hoppas det blir en dokumentärserie också. Det var för mig det mest intressanta med Broken Age. Jag hade betalat 300kr bara för tillgång till dessa. Han som var ansvarig för pengarna hos Double Fine, Justin Bailey, är nu den som nu är CEO för Fig, som... 09/12
Skicka en rättelse