Ett nytt hopp.

Besvikelsen över att #Star Wars 1313 lades ner innan det fick se dagens ljus har inte riktigt lagt sig, och fler än fansen ser potentialen i #Lucasarts actionäventyr. En är Kathleen Kennedy, högt uppsatt chef hos Lucasfilm och framgångsrik filmproducent med titlar som E.T., Indiana Jones och Tillbaka till framtiden på meritlistan.

I ett samtal med Slashfilm kallar Kennedy materialet från Star Wars 1313 för "guld" och att man är sugna på att skaka liv i projektet i framtiden.

Vår inställning är att vi inte vill kasta bort något av det materialet. Det är guld. Och det är nåt vi lägger mycket tid på, går igenom, diskuterar, och vi kan mycket väl ta det här längre. Vi vill definitivt göra det.

Samtalet handlar också om Star Wars: Underworld, en tv-serie som också den härrör från tiden innan George Lucas sålde Star Wars-konceptet till Disney och som aldrig blev av. Både den och 1313 beskrivs som tillräckligt intressanta för att vi i alla fall ska våga tro att någon plockar upp och gör ett nytt försök med.

Star Wars 1313 avtäcktes våren 2012 och var tänkt att ha en rå, skitig touch och kretsa kring Boba Fett. Konceptbilder och tidiga gameplay-filmer eldade på folks förväntningar, men Disney köpte Lucasfilm (och underbolaget Lucasarts) hösten 2012. Och våren 2013 ströps intern utveckling hos Lucasarts och Star Wars 1313 skrotades.

Skicka en rättelse