Gör Gabe glad, använd Steam Guard.

Det finns 125 miljoner aktiva Steam-konton, förklarade nestor Gabe Newell i början av förra året. Steam handlar således om stora slantar, och i vanlig ordning lockar sån verksamhet till sig drägg som fuskar till sig andras pengar.

I en text om säkerhet på Steam får vi veta att kontostölderna ökat dramatiskt sedan trading infördes, och för närvarande hackas 77 000 Steam-konton varje månad.

Intrången har blivit big business och det är långtifrån bara naiva nybörjare som drabbas. Hackare vill komma åt items och annat som går att skänka bort, och sedan föra över dem till Steam-konton de själva kontrollerar och sedan sälja prylarna.

Därför uppmanas alla Steam-användare att aktivera tvåstegsautentisering, alltså att bekräfta sitt kontos äkthet med en annan enhet (mobiltelefon t.ex.) än med den dator du kör Steam på. Det gör det svårare för hackare att komma åt login-uppgifter till Steam.

Så för att få stopp på ökningen av hackade Steam-konton ska du följa Steams säkerhetsråd. Använd Steam Guard Mobile Authenticator. Guide för hur du gör har du här.

Inte steam men väl uPlay, bytat språk till ryska å whatnot, inte svårare än att byta lösenord i mitt fall då han inte hade bytat det av någon anledning, hade helst sluppit skiten men Ubisoft ska tvunget envisas med att pracka på oss onödig extra mjukvar... 11/12 Om man inte kan använda Google Authenticator eller FreeOTP så har de gjort ett stort misstag. Det finns en anledning till varför det finns standarder inom kryptografi. Använd inte detta. 10/12 Vi vet ju alla vems fel det är... https://www.youtube.com/embed/T1lvMJ-l0_A 10/12 Jag har aldrig fått något konto hackat. Så länge man har tvåstegsverifiering och inte aktivt laddar ner spionprogram klarar man sig bra. Sen lönar det sig att ha ett långt lösenord på sin e-postadress som inte liknar något man har på andra sajter. Ifall... 10/12 Jag fattar de som om man blir av med sin mobil så kan man göra en "fall back" till att låsa upp allt med kod via mail. Faller inte hela funktionen med att ha en authenticator via mobil då? 10/12 Ärligt talat så vet jag inte om jag håller med om att det är säkrare att ha en app i telefonen vid inloggning istället för mailen. Personligen så har jag mycket bättre koll på säkerheten på min mail än på telefonen, men lyssnar gärna på fördelarna med... 10/12 http://steamcommunity.com/id/ankhman/ hade varit mindre kul att få stulet...MEN som tur är så använder jag deras säkerhet :) 10/12 Har kört med detta ett tag, i stort sett sen det blev tillagt. Funkar helt okej, ser inte varför man inte vill använda såna här saker för att ha högre säkerhet på sitt konto. Men jag behöver inte skriva in en kod varje gång jag loggar in. Loggar jag in... 10/12 Whoops! Jo, jag hittade den funktionen nu och aktiverade den. Tack för att du upplyste mig :) 10/12 Folk i Ryssland och Holland har försökt haxa mitt Steam konto men inte lyckats. Inte för att det finns så jävla mycket att hämta på det kontot. =P 10/12
Skicka en rättelse