Allt är inte bara guldpläterade kontakter och gröna kretskort med framtidens underhållning.

Efter att ha testat virtual reality är det många som skämtsamt säger "jag kommer aldrig behöva gå utanför dörren igen". Men tänk om det verkligen blir så, att upplevelsen blir så stark att de som redan har problem med att fungera i samhället blir ännu mer inslutna och hamnar i djupa beroenden.

Det är en av de extensiella frågorna som kortfilmen Uncanny Valley tar upp men den tar också en väldigt oväntad och obehaglig vändning.

https://player.vimeo.com/video/147365861?badge=0

Tack till waeress för detta #nyhetstips!
Ja grejen är ju alla vägkorsningar (routrar) och så. Där tappas lite tid men det är svårt att undvika för de är typ så snabba som man kan förvänta sig och man måste ju ha ett vägnät. Millisekunder är också millisekunder, skillnaden i hastighet på intern... 23/12 Fast jag som har ganska bra uppkoppling får 1-5 ms lokalt i Stockholm i latency det är mellan 20 och 100 mil om man åker med en ljuspuls genom en fiberkabel. Så det finns absolut möjlighet att göra internet snabbare speciellt på kortare avstånd. Mest... 23/12 Alright :) tack för informationen :) Alltid lär man sig något nytt :) 14/12 Nej precis, just internet kommer inte bli snabbare eftersom signalering med fiberuppkoppling redan sker med ljusets hastighet (ljuspulser i glasfibrer för minsta motstånd) och det är det snabbaste som finns. Men mycket annat inom teknik kommer ju utveck... 14/12 Grymt bra bok, stort plus om man är född sent 70-tal/ tidigt 80-tal. Ska även bli film :) 12/12 Håller inte koll själv så du får gärna informera mig ^^. Du säger alltså att internet kommer inte bli snabbare än vad det redan är elr vadå? : ) 12/12 Nej det lär det inte bli om du inte kommer på något som är snabbare än ljuset. 11/12 Äh, det var precis vad dom sa om rockmusiken på 50-talet, sluta censurera, PK-kärringar! Men det får man väl inte säga i det här jävla landet?! Men skämt åsido, jag kommer nog själv skippa VR iallafall till en början. Ifall jag bara talar för mig själv... 11/12 Kolla en "gammal" Polsk-Japansk film som heter Avalon. 11/12 Enders Game VR =) 11/12
Skicka en rättelse