Berätta vad du tycker krävs för att göra Battlefield till ett dugligt esportsspel.

I veckan kom beskedet att giganten #EA storsatsar på e-sport och competitive gaming. Veteranen Peter Moore blir chef för satsningen som innebär globala events med företagets spel. Som lite extra svaga på för shooters är vi på FZ-redaktionen nyfikna på vad satsningen betyder för Battlefield, inte minst med tanke på att #Battlefield 5 ska lanseras nästa år.

Och där har vi helgens diskussion – vad krävs för att Battlefield ska lyckas som e-sportsspel? Vad saknas, vad funkar dåligt, och vilka är styrkorna värda att bygga vidare på?

Sjung ut i diskussionstråden!

Jag som ändå är Public-proffs som spelar ganska sporadiskt tyckte mig märka skillnad när de släppte 30hz uppdateringen och tycker verkligen Frostbite har mognat enormt med Battlefield 4! Otydligt? Tycker inte de förstör mycket även om jag generellt sett... 14/12 Inte som det ser ut just nu. Frostbite-motorn är för ostadig och har t.ex. en fruktansvärd dålig nätkodning TROTS deras påstådda försök till förbättring (har inte märkt en så jättestor skillnad). Men också som flera påpekat så är alla dessa unlocks ett... 14/12 DICE har pratat om demo/filmfunktion (Battlefield TV) sen BF1942.. nej.. detta kommer aldrig hända. 14/12 Dom har redan försökte med detta tidigiare. BC2 rush 5v5. Folk bara spawnar ovanför A/B, fäller ut skärmen och armar sen minerar man och beställer artilleri. Nu tror inte jag det är därför det failade utan det är för stort. Dessutom med 500 DLC om året.... 14/12 Håller med, det måste vara ett spel som uppdateras och underhålls i flera år. I praktiken kommer de bara hända om spelet har en affärsmodell som gynnar att spelare spelar spelet. Ingen affärsmodell som används idag är särskiljt bra, för de går ut på att... 14/12 http://nordicleague.se/index.php?l=8&s=43& 8vs8-ligan i europa. 42 aktiva lag. Detta har funnits sedan BF3 kom. Innan där fanns up-north i BF1942, BFV och BF2. 14/12 Battlefield skulle kunna vara ett esportspel om lagen var större än 5v5. 12v12 med 2-3 grupper i vardera lag skulle fungera bra, en bana har 2-3 flaggor och 2-3 grupper i vardera lag. 14/12 Det är i alla fall viktigt att vi får ett nytt alternativ till cs på FPS-scenen. Jag beundrar CS och har spelat det en hel del i klan också, men när det begav sig runt 2002, så fanns det så många andra alternativ, MOH,COD1, även COD2 kom att leva inom... 14/12 Klart Battlefield kan funka som esport. Bara att kika på ESL One som pågår just nu. ...och EA har ju inte haft något speciellt stöd för detta tidigare så det finns hopp. 13/12 *Battlefield i sig är byggt för stora slag. Man kan inte släppa maps som är helt fordonsbaserade, som nu i BF4, för att sedan ha nån halvkass kompromiss i form av Conquest Small att tävla på. Förutom Locker och Metro finns det minimalt med utrymme att... 13/12
Skicka en rättelse