Men Witcher 3 står kvar i centrum ett tag till.

Tidigare i veckan antydde #CD Projekt att #Cyberpunk 2077 kanske, kanske blir klart redan till nästa höst. Uppgiften går stick i stäv med företages tidigare ambitioner om att sjösätta det storväxta rollsspelet tidigast 2017. Exakt releasetid återstår att se, men utvecklarna har faktiskt redan ett releasedatum planerat.

Det säger företagets VD Adam Kiciński till Money.p (översatt till engelska av Neogaf), och tillägger att man inte tänker avslöja något innan man sparkar igång marknadsföringen av spelet.

Vi har redan releasedatumet för Cyberpunk 2077 inplanerat, men vi kommer inte tillkännage det innan vi är redo att sätta igång marknadsföringen.

Och innan det sker ska #The Witcher 3 få mer omsorg. I början av nästa år lanseras den andra expansionen, #Blood and Wine, men det väntar mer The Witcher 3 innan företaget drar igång marknadsföringen av Cyberpunk.

För närvarande koncentrerar vi oss på The Witcher och vi vill inte distrahera spelarna från den produkten, som vi fortfarande tjänar pengar på. Det här året och nästa tillägnar vi The Witcher. Förutom den andra expansionen har vi ytterligare några idéer. De kommer sätta fart på försäljningen under 2016. Spelet säljer så bra att vi är övertygade om att det fortfarande är många som kommer köpa det om vi fortsätter marknadsföra det.

I välkänd CD Projekt-anda förklarar Kiciński det här med företagande och att tjäna pengar på spel på ett sätt man gärna sympatiserar med.

Jag vet att vi är på business-tv så jag använder ordet "klient", men internt använder vi inte sånt språk. För oss är de gamers. Vi försöker snabbt fixa alla fel och problem och vill att spelarna pratar med oss som jämlika. Och det är så vi ser på saker – jag säger inte det bara för att jag är på tv. Vi vill inte utnyttja gamers för deras pengar (vilket är vad många andra spelföretag gör) och det är därför vi inte vill bli en del av en större struktur.

Skicka en rättelse