Remakes av gamla favoriter är hett eftertraktat i dagens spelklimat, och varför inte? Klassiska spel från den tidiga 3D-eran får numera ögonen att tåras av smärta, så uppdaterad grafik är inte alls fel. Och när de ändå håller på är det ju lika bra att uppgradera spelsystem och gameplay till dagens standard..

Detta är just vad #Square Enix gör med #Final Fantasy VII. En remake av den tokhyllade rollspelsklassikern har varit efterlängtad väldigt länge av fansen, men vissa har luftat missnöje kring beslutet att göra hela kalaset avsnittsbaserat. I ett blogginlägg förklarar Square Enix varför de valt det formatet.

"With Final Fantasy VII Remake, we have the opportunity to go beyond the story, world and experience of FINAL FANTASY VII in ways we’ve always dreamed of - from the depths of Midgar to the skies above the Planet. The multi-part format enables us to expand the original story and turn it into an epic experience for fans and new gamers alike."

Det handlar om att de inte bara vill återskapa utan även expandera den ursprungliga handlingen och miljöerna. Hade de varit tvungna att släppa allt material på samma gång så hade de tvingats korta ner spelet och göra en "kondenserad upplevelse". Nu får vi istället en storskalig tolkning av Final Fantasy VII, vars syfte dessutom är att gå bortom och fördjupa originalet. Och det låter ju inte så dumt.

Nu har affärer fått under November månad veta av Square Enix att remake:n släpps den 2:a mars 2017 i Sverige! 14/11 "Hade de varit tvungna att släppa allt material på samma gång så hade de tvingats korta ner spelet och göra en "kondenserad upplevelse"" Det är sån jävla bullshit. Varför i hela H-ete är de "tvingade" korta ner spelet om de skulle släppa allt material... 14/12 Jag har noll förtroende för att dagens Square Enix ska expandera FF VII på ett bra sätt. Att ändra och lägga till saker i ett legendariskt spel är skitsvårt att göra rätt och med tanke på hur uselt Square Enix hanterat FF-varumärket de senaste... sisådä... 14/12 Jag har alltid hoopats att remaken skall vara något "utöver" FF7 annars hade det ju varit smått meningslöst. Om de måste köra episodiskt content för att ro hem det, eller om de bara tror att de kan tjäna mer pengar på det är egentligen lite sak samma.... 14/12 Jovisst, dock betydligt svårare och mer tidskrävande att göra spel nuförtiden. 13/12 >Kollade filmen för nu jävlar e det dags att spoila för mig själv >Gick och la mig i fosterställning >Mumlade maniskt "Vad har dom gjort? Vad har dom gjort med mitt favoritspel. >Tänker inte köpa spelet 13/12 Håller starkt med dig, får en extremt äcklig smak i munnen av att läsa kommentarerna... 13/12 Tidsexklusivt till PS4, släpps till PC och XBone senare. Jag tänker definitivt köpa fetaste specialutgåvan, gärna med en PS4 med FFVII-tema. 13/12 Du kan kliva av din vita häst snälla. Jag säger inte att det är dåligt eller bra, säger bara att allt handlar om pengar. Vissa företag släpper spel i avsnitt, andra använder mer än halva ytan på sidan för reklam. 13/12 Låt det bara släppas på pc så är jag nöjd. Sen får dom dela upp det i hur många episoder dom vill. Jag väntar tills alla har släppts sen spelar jag det. 13/12
Skicka en rättelse