Chris Roberts har råd att bjussa sina anställda på vetekrans.

Om du ledsnat på alla nyheter om hur fantastiskt mycket pengar #Star Citizen dragit in ber vi dig ha överseende, för när folk gett 100 miljoner amerikanska dollar till ett spel kan vi inte låta bli att skriva om det.

Den smått magiska gränsen nåddes i helgen, och i skrivande stund har drygt 1 090 000 givare bidragit med sammanlagt 100 124 112 dollar. Det blir drygt 853 miljoner i svenska pengar. Det är en del, det.

Siffrorna skvallrar om att de som investerat i spelet bidragit med ca 100 dollar per skalle (ca 850 kr). En ganska hög summa för ett pc-spel, inte minst ett långtifrån färdigt sådant.

Vad tror du om Star Citizen, kommer det leva upp till förväntningarna och de enorma summor som spelarna bidragit med för att göra verklighet av spelet?

Eller som Chris Roberts förklarade att bara för att du har en Corvette betyder det inte att du alltid kommer vinna. Ett GÄNG erfarna spelare med sämre skepp kan ta ut dig om du är en oerfarenspelare med en Corvette. 15/12 Det enda jag vet är att jag ingenting vet. 14/12 Bedragna ja, där folk begår brott och medvetet lurar folk på pengar. Det är en helt annan sak, och om du har följt SC någolunda så vet du att det inte handlar om något sådant. 14/12 Fast nu är det ju inte ett skepp det är frågan om, utan en hel flotta bestående utav 60+ skepp. Såg nu att det även kostar 15000 dollar. Fortfarande mycket pengar, men slår man ut det så är det 250 dollar per skepp. Visst lär det ta tid innan man får... 14/12 Ursäkta? Duke Nukem 3D förblir ett av de vassaste spelen! :) 14/12 Jo visst folk är myndiga, det hindrar dock inte detta folket från att bli bedragna på alla möjliga vis jämt och ständigt. Jag utgår ifrån att de flesta människor är godtrogna idioter och blir putt när någon försöker utnyttja dessa stackare till att tjän... 14/12 Rätt intressant hur många som har invändningar när det gäller finansieringen. Förstår inte riktigt varför? Du kan donera väldigt lite, men också väldigt mycket, som med de flesta spel när det gäller crowdfunding. Valet är fritt. De som donerar får man... 14/12 Hoppas dom inte tar så lång tid på sig att UE4 är gammalt när spelet är "färdigt"/spelbart. I denna takt känns det tyvärr som att det kommer ske. 14/12 På vissa låter det som att Star Citizen endast existerar på pappret. Visst, det är långt ifrån ett färdigt spel, men folk verkar ha väldigt roligt med det lilla smakprov det nysläppta Star Citizen Alpha 2.0 är. Kan rekommendera de som är intresserade... 14/12 LoffeLuff här. Spelet ser ut att bli lika revolutionerande som OFP en gång var, och är redan på god väg. Jag tror spelet har riktiga investerare, men de utgör en väldigt liten del av budgeten. 100 miljoner dollar är ganska lite pengar. Tittar man på EA,... 14/12
Skicka en rättelse