Sony bör kanske gnissla tänder.

Playstation 4 och Xbox One har sluppit den vitt spridda piratkopiering som förra konsolgenerationen led av, men nu kan det vara slut på friden för #Sony.

En hackare som kallar sig CTurt hävdar att han/hon lyckats jailbreaka PS4:an, vilket gör det möjligt att installera egen firmware på konsolen. Och i slutändan att köra t.ex. piratkopierade spel på PS4:an.

Det är ett säkerhetshål i en gammal firmware-version (1.76, från september 2014) som utnyttjats, men i nuläget verkar nyare versioner inte vara drabbade.

Återstår att se om Sony kan sätta stopp för bekymret, eller om piratade PS4-spel kommer börja konkurrera om folks bandbredd. Ska vi tolka ett tweet från hackaren själv så är det hårt tryck på piratade PS4-spel:

Jag håller med, ganska iskallt i dag när man har X antal enheter redan som kan göra det som man var ute efter med tidigare generationers jailbreakade konsoler. Men det blir väl antagligen ett slags alibiargument hos de intresserade för att överskugga... 18/12 Jag skrev lite om det i ett av mina tidigare inlägg. För mig handlar allt om homebrew, inte minst för att det tillåter att göra massa balla grejer men också för att jag tycker att det är väldigt kul att utföra själva moddningen av konsolen, det känns... 17/12 Är som med firmware-spoofing-hacked för Wii U, dom gick ut och sa "uppgradera inte från xxx versionen!" (som släpptes typ 1,5 år sedan). Dom flesta har normalt sett redan uppdaterat förbi dom versionerna det gäller så lite smått meningslöst att varna... 17/12 Tycker det hela är lite överspelat. Back-in-teh-days när man körde XBMC på sin xbox1, då var det nice. Fanns inte så mkt alternativ. Idag har ju alla stora plattformar nån form av appstore där det mesta finns. Om man nu har behov som ligger mot den lite... 17/12 Geohot skyltade ju med sitt riktiga namn, han försökte inte ens hålla sig anonym (hans nick är ju en variant på hans rktiga namn, George Hotz). Vet inte hur CTurt är på denna fronten men har inte sett honom skylta på samma sätt iallafall. 17/12 Se där. Får se om den här personen blir stämd likt Geohotz med då. 17/12 Jo första Xboxen var homebrew-kungen, tätt följd av PSP:n. Wii hade också grymt utbud. Sen har vi 360n som är både upp och ner; inte många utvecklare men de som hängde med från början till slut gjorde rätt grymma saker, t.ex. den alternativa dashen Free... 16/12 Äntligen! Nu vill jag se emulatorer till de äldre konsolerna på PS4'an! 16/12 Som jag mindes det då, lyckades inte hitta exakta datum för hur länge det dröjde. 360 hade ju flashning av DVD-läsaren rätt tidigt med men det ger ju enbart piratkopiering, inget annat. Minns första Xboxen, där fanns det mycket man kunde göra och jag... 16/12 Tror dom missade ett "hittils" och att dom menar att förra generationen led av det i andra halvan/slutet av sin livstid. 360 fick piratkopiering rätt tidigt men inget riktigt hack förrän 2010 (d.v.s. 5 år efter launch). PS3 blev också den hackad under... 16/12
Skicka en rättelse