"Världens bästa rollspel" blir äntligen större.

I juli avslöjade vi att en expansion till Baldur's Gate Enhanced Edition var i görningen. Nu har expansionen fått ett släppfönster.

Det är studion Beamdogs Trent Oster som i en intervju med Dragon+ berättar att vi kommer få se Siege of Dragonspear "tidigt 2016". Handlingen ska överbrygga gapet mellan de två Balduräs Gate-spelen med berättelsen om ett korståg och "stora strider" där spelen kan delta. Expansionen ska vara runt 35 timmar lång.

När FZ:s Fredrik Eriksson recenserade nyversionen av Baldur's Gate var han övervägande positiv (4/5) men brasklappade också om att "minnen har en tendens att försköna saker, och faktum är att grundstoryn inte är fantastisk. Om något känns den som ett hopkok av diverse fantasy-klichéer staplade på varandra."

Kommer du att spela expansionen, eller är Baldur's Gate bäst förpassat till minnnenas rosenskimrade allé?

Släpptes igår! Nån som har ett omdöme att dela med sig av? 01/04 Fast Trent Oster var ju med i utvecklingen av Baldur's Gate orginalet. Även Neverwinter Nights b.la. Dom vet vad dom gör :) 16/12 Jag spelade Baldurs Gate 2 typ en gång om året i 10 år. Tycker inte det spelet åldrats en dag. Däremot har jag aldrig lyckats komma in i BG1 av någon anledning, försökt ett antal gånger. Att släppa en expansion till BG1 såhär långt efteråt av personer... 16/12 THAC0 är inget jag personligen gillat heller men heller inget som stört mig något avsevärt. Jag har helt enkelt anpassat mig och spelat på ändå. Men du har en poäng gällande regelverket. 16/12 Jag tror inte att det är så många som gamla "rävar" som ifrågasätter en fantastisk story, atmosfär och musik som Baldurs Gate har. För mig så känns det så mossigt med dom gamla 2nd Edition reglerna med THAC0 i jämförelse med färskare alster. Jag vill... 16/12 Håller med dig helt i ämnet. Jag spelade igenom alla Baldur och Icewind Dale-spelen tidigare och de är lika magiska som när de släpptes. Och jag är med glad över att hela genren återkommit igen. Min själ har åter funnit näring :) 16/12 Här måste jag ändå ställa mig i opposition. Baldur's Gate är fortfarande lika bra som det var när det begav sig, i min mening. Att sen Pillars of Eternity har lyft fram vad som var bra med BG och dessutom förbättrat det som var sämre, värmer mitt RPG-hj... 16/12 Samma här. Magin var borta. 16/12 släpps detta bara till pc eller kommer det även till ios/android? 16/12 Spelet går att köpa för nästan det billigaste priset den någonsin haft ( den har varit ~0.2€ billigare för ett bra bra tag sedan och inte varit närheten av detta på ett tag. ) https://www.bundlestars.com/en/games?publishers=Beamdog 16/12
Skicka en rättelse