Som väntat släpptes en hel del information om Sonys Playstation 3-konsol i samband med E3-mässan nyligen. Det visade sig att den billigare varianten av konsolen, den för $499, inte kommer ha inbyggt stöd för trådlöst nätverk. I efterhand har representanter från företaget förtydligat att Wi-Fi-stöd kan läggas till senare med en adapter, men vad som är desto värre för den billiga versionen av PS3:an är att den saknar stöd för HDMI.

Vad detta rent konkret innebär är att när Hollywood-studiorna börjar använda sig av ett speciellt kopieringsskydd som nyttjar ICP, Image-Constraint-Token, så kommer inte konsolen att kunna spela Blu-ray-filmer i 1080p-högdefinitionsvideo. Sony, som är ivriga förespråkare av skivformatet Blu-ray, faller således på eget grepp, då deras ena konsolvariant i framtiden alltså inte kommer kunna spela filmer i HD.

Tack till Uzza för detta #nyhetstips!
Den dagen de flesta sitter på 1 gb/s, så kan vi nog alla redan välja om vi vill bo på månen mars eller varför inte saturnus? =) Sen så ska vi inte tala om den plats det tar upp på HDD. Summa sumarum, alla vi gejmers som köper spelen genuint kommer troli... 23/05 Det var väl snack om att man inte skulla ha nån form av hd-output alls i den billiga versionen ett tag? Dessutom angående piratkopiering, så visst slår det sitt slag att ha stora filer, men med tanke på hur mycket mer hastigheterna ökar från operatörern... 23/05 Så sant att det bästa botemedlet mot pirater är att göra sanslöst stora spel/filmer som man inte gärna vill rippa eller komprimera.. Nu tänker jag inte erkänna att jag piratkopierar - men vi kan väl för argumentationens skull säga att de dvd-r (alltså... 23/05 Sitter och funderar över detta med Blue-Ray, det måste ju vara en helt otrolig anti-pirat grej jue. För vem kommer tanka ett spel på 40 gb? Sen så dröjer det säkert ett tag innan sådana stora spel kommer, men det stoppar ju inte utvecklarna från att pum... 23/05 Det är ingen overscan med component heller. Overscan beror oftast på visningskällan, dvs TVn eller projektorn. Jag har component till min projektor och det är INGEN overscan. Och vad är det för fel på analogt? Både component och HDMI stödjer 1080p. Bero... 23/05 Låter bra, med den billigare versionen lär man ta sig långt, för när priserna på 1080p panelerna har kommit ner på en vettig nivå så lär även PS3an har blivit billigare. 23/05 Tog väll ganska lång tid innan PS2 sjönk i pris? Kommer nog ta sin lilla tid även denna gång :\ 23/05 jag ska köpa den dyra varianten och spela ps2 spel på min gamla tv som jag fick när jag var 11år.. :| 23/05 Det är sant att det kanske inte blir så stora förändringar första året. Stirrade mest mig blind på att företagen inte skulle kunna tänkas sänka priserna. 23/05 Officiellt skall alla spel till PS3 kommer vara på blue-ray format. Tänker man långsiktigt så kan en HDMI kontakt bli användbart till passande TV som klarar 1080p. Fixar inte dina grejer HDCP så skalas upplösningen ner. Å andra sidan är TVn mindre än... 22/05
Skicka en rättelse