<img align="right" src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Integrity/i_integrity_logo_text_orange_boxe2692.thumb.jpg" width="95" height="96" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>Företaget Bahnhof, som sedan 1994 har försett företag med bredbandsuppkoppling och webbhotellstjänster, startar idag vad de kallar Integrity-initiativet. Fem punkter ska garantera att kundernas integritet respekteras så länge den håller sig inom svensk lagstiftning och de hoppas att fler ska följa deras exempel.

En av de drivande faktorerna bakom beslutet är det så kallade Bodströmsdirektivet som (om det godkänns av riksdagen) innebär att alla internetleverantörer måste långtidslagra all e-post och även registrera vilka hemsidor som besöks. Om fler företag ställer sig bakom initiativet återstår att se.

Vi borde samla ihop till några böcker och skicka till det berörda utskottet i riksdagen. Jag tänker mig att Fahrenheit 451 och 1984 är två böcker som de borde läsa innan de klubbar igenom ett sådant här vansinnesförslag. 25/05 det finns skräck fall där det är bättre att våldta barn än att ladda ner en låt om man tänker straffskalan. 25/05 Quote : "Operatören får aldrig stänga av en hemsida, ta bort eller ändra information så länge innehållet inte strider mot svensk lag." Okej, hur blir det då med musiksidor som erbjuder laglig musik-nedladdning? Hur ska ISP:n kunna skilja på Lagliga och... 25/05 Bodis sitter i sin domedagsbunker och sjunger - Klappa händerna när du är riktigt glad! *klapp* *klapp* ;) Nä, men ärligt talat så tror jag inte att integritetsskyddet kommer vara till någon nytta. Vill de ha fram information så grävs det fram på ett... 24/05 DÖD!!! FÖRINTELSE!!! Shit Bodström, vad har du gjort? 24/05 "IDAG BRINNER VÄRLDEN" Lagen om datalagring har praktiskt taget satt världen i brand. Kravaller över hela Europa. Pest, kolera, kall gröt och döden härjar fritt! 24/05 Lär ju stå i dom flesta tidningar om det går igenom 24/05 Låter jäkligt bra detta, vad trevligt att någon försöker göra något åt det där "Bodströmdirektivet". Men om det inte skulle gå och t.ex Telia blir tvingade att lagra mejl/hemsidor och annan information då måste dom väll berätta det för sina kunder innan... 24/05 Alla sådana här lagförslag gör att de bara skjuter sig själv i foten. Det som händer i praktiken är att snabba, bra lösningar på kryptering kommer att hamna i var mans hem och sedan så kommer de inte kunna lyssna lyssna av något på Internet alls. Än så... 24/05 ööööhm svensk lagstiftning är ju problemet. Inte hur ISP:er beter sig här. ISP:er vill inte lägga ner arbetstid på sånnahär grejer om inte de just tvingas till det. Extrakostnader. Bodström jobbar hårt för det. Men smart marknadsföring i dessa tider då... 24/05
Skicka en rättelse