Processuel generering av planeter och mycket annat när Star Citizen överraskar igen.

Oj, vad det snackas Star Citizen just nu. Spelet är nog det mest omskrivna Star-fenomenet 2015, näst efter det där andra där man leker med färgglada laserpinnar i mörka kåpor.

Senast på listan över överraskningar är den här videon, där man visar upp en kameraåkning från pilot i hangar, ända upp till själva rymden. I ett svep. Renderat i realtid. I spelmotorn. Tydligen handlar det om processuel generering av planeter som gör att motorn inte måste ladda in hela planetytor, och möjliggör dylika tilltag.

Mycket har sagts om Star Citizen (som precis släppte sin alpha 2.0-uppdatering), men man kan inte anklaga spelets studio för att inte kunna få oss att dregla ymnigt, med hakan i golvet.

Den andra videon nedan visar filmsnutten samt hela den efterföljande presentationen där utvecklarna går in på mer detalj och visar hur det faktiskt går till att landa med ett skepp, in-game. (Tipstack till Joppiz!)

Idris, för den behövs 10 personer att behärska fullt ut, jag tror det handlar mer om vilken Guild/organisation som har de bästa spelarna som avgör vem som "vinner". Att matcha ihop en pvp Idris tillsammans med en pve Aurora i samma instans det försöker... 18/12 Fast det finns ju fördelar och nackdelar både med stora och små skepp. Idris och Javelin krävs ju att man är ett stort antal personer för att de skall kunna fungera okej så det sätter ju rätt höga krav på hur du spelar. Vill du bara logga in och spela... 18/12 Inte helt bekväm med detta. De som pumpar in pengar i spelet innan release kan börja med värsta star destroyern i jämförelse med den fjuttfigher man får om man köper spelet vid release. Om det dessutom tar väldigt lång tid att inuti spelet skaffa ett... 17/12 Haha vilket skit. Killen är ett stort jävla skämt. 17/12 Ska man lägga in det i ett fack så blir det nog action-rpg med inlägg av fps och simulator i rymdmiljö och till viss del på land. Vill inte kalla det för en ren rymd-simulator för det antyder att spelet skulle simulera verkligheten så exakt som det går... 17/12 Nej jag blandar inte ihop kritiken med struntet, Konstruktiv kritik är bra, men strunt är strunt :) 17/12 Chris Roberts och David Braben är goda vänner och utbyter naturligtvis idéer, de två backar även varandras spelprojekt. Med tanke på att Roberts mål är att producera det bästa rymdspelet genom tiderna så är det helt naturligt att han tar till mästaren... 17/12 Jag undrar om du blandar ihop strunt med kritik. Kritiken SC och CR fått är i många fall mycket rättfärdigad. Lika mycket som det finns folk som bara måste kritisera SC för sin framgång så finns det gott om folk som bara måste försvara det oavsett vad... 17/12 Derek och hans Smartians finns överallt, tex så kryllar den här sidan av Smartians som bara måste skriva strunt om varje nyhet om Star Citizen ;) 17/12 Här är hans egna Early Access-spel: https://www.youtube.com/watch?v=t7n29gEV18w Undertext finns. Ja, definitivt labil. 17/12
Skicka en rättelse