Enligt de senaste ryktena i spelvärlden så ska Sony använda sig utav någon typ av licens när det kommer till mjukvaran Till Playstation 3. Detta skulle isåfall innebära att det blir olagligt för oss konsumenter att köpa ett spel för att sedan sälja det vidare till någon annan vid ett senare tillfälle. Ryktet härstammar till en stor del från GamesRadar som påstår att man fått höra detta direkt från stora återförsäljare som i sin tur hört det från Sony själva.

Detta rykte, liksom alla andra, ska naturligtvis tas med en stor nypa salt då det mycket väl kan visa sig vara falskt. Hur tycker ni läsare att detta skulle påverka eran syn på Playstation 3 och Sony?

Underskatta inte fjortisar som går på PS3-hypen :P 29/05 om det ens är lite sanning i detta rykte kommer ju ingen vilja köpa ps3. 26/05 Men ibland kan man faktist tjäna lite på att sälja begagnade spel, vissa spel ökar faktist med värde efter ett tag(beros på hur svårt det är att få tag på spelet, om det är en unik utgåva etc) och om man har köpt det sketigaste spelet någonsin så är det... 25/05 Det rör mig inte så värst mkt, vill ha mina spel i nyskick när jag köper de.. :) Men för de som vill sälja/köpa beg blir det synd om, :/ om det är sant vill säga. 25/05 Skulle vara grovt jobbigt om det var sant. Mina xbox360 spel som jag tröttnat på och inte har något replay value säljer jag alltid vidare. 25/05 Precis som Marv skriver alldeles ovanför mitt inlägg så handlar det inte om samma sak dessa två. Men sannolikheten att man kommer att dementera även detta rykte är nog relativt hög ändå. 25/05 Denna artikeln handlar om det kopieringsskydd som det var tal om tidigare som gjorde att man enbart kunde köra spel i den PS3 som man först körde skivan i. Detta rykte dementeras i denna artikel. Det betyder dock inte att de nödvändigtvis dementerar ryk... 25/05 inte sant: http://www.engadget.com/2006/05/24/rumor-sony-to-disable-used-ps3-games-sony-nope/ EDIT: någon hann före :( 25/05 Detta är bara lögn stämmer inte... folk tror på allt när någon postar det. bara ryckte ... Manager at SCEE told the Guardian that "this is false speculation and that PlayStation 3 http://www.engadget.com/2006/05/24/rumor-sony-to-disable-used-ps3-games-s... 25/05 Detta var det dummaste jag hört på länge. Man ska alltså inte kunna sälja de skitspel man i ett svagt ögonblick råkat inhandla. Jag tror detta gör att folk istället drar sig extra mycket för att slänga ut hundratals kronor på ett spel och inte alls är... 25/05
Skicka en rättelse