#World of Warcraft-expansionen Legion släpps i sommar och kommer i sedvanlig ordning röra om lite i mmo-grytan. I ett nytt inlägg på battle.net förklarar #Blizzard vad förändringens vindar bär med sig inom det konfliktfyllda pvp-området.

Den pvp-specifika rustningen försvinner och alla får stats som är anpassade efter den specialisering man använder till sin klass. För varje "average item level" på din gear så kommer de förutbestämda statsen att öka med 0.1%. Med andra ord spelar rustning och vapen inte en fullt lika stor roll som nu.

Honor och Conquest slopas som valutor för gear och omvandlas till ett system där man ökar sin honor level upp till level 50. På vägen dit vankas olika belöningar, till exempel guld, artifact power och pvp-specifika förmågor.

Läs mer om detta och annat i inlägget.

Skulle det vara upp till mig har jag sagt sedan tbc dagarna att pvp borde vara så alla fick ett set med pvp gear, typ alla seasons av pvp gearen och sen var det bara en fråga om spelarens skill, + skulle vara lättare för blizzard att balansera pvp'et... 21/12 Jag spelade völdigt mycket pvp i wow, och gear var bara ett nödvändigt ont. Min drivkraft var ranking och titlar. 20/12 Vet inte om månader skulle vara kul, men ett par veckor, beroende på hur många timmar per dag man spelar såklart. Om det är roligt eller inte beror på hur det är upplagt. Om det bara är "kör instance X tills du har fått ihop Y antal tokens som du sedan... 20/12 Det stämde i PvE kanske, men inte i PvP hade fler poäng jag kunde flytta runt där än vad jag har nu. Självklart fanns det nobrainers, men alla talents var långt ifrån mandatory. Och något är alltid mer än inget. 19/12 Det där argumentet är fortfarande lika dumt. Med de gamla träden fanns bara ett "rätt" sätt att ha det i alla fall. Spenderade man poängen på något annat sätt än det "rätta" så presterade man helt enkelt sämre. Det vara bara en illusion av valfrihet. 19/12 Vad var egentligen det roliga med att farma pvp gear i månader för att ens få vara med i ett bra lag? Jag gillade WoW pvp men ledsnade relativt snabbt då man måste farma pvp gear varje gång de släpper en ny expansion. 19/12 Det negativa med detta är, att man i ännu mindre utsträckning kan skräddarsy sin karaktär så den passar sin egen spelstil. Jag tyckte det var så tråkigt när de streamlina talent träden t.ex att jag slutade spela då. Personligheten försvann helt, blizz... 18/12 Jag vet inte om ni missade min poäng, men det var ju det som var min kritik. (Inte mot er, utan mot speldesignen.) Dels mot hur spelen är idag och dels mot att jag hellre ser en förändring som ger incitament att spela sin klass på rätt sätt, som t ex... 18/12 Ta av dig nostalgiglajjorna ett tag, om vi gått tillbaka till hur PvP var i classic så hade vi varit tillbaka där det räcker med att antingen vara med i en guild som kör raids, alternativt ha bra med pengar för att kunna bli boostad för att på så sätt... 18/12 det krävs inte mycket skill för att skaffa gear i wow, Tid därimot det krävs det hink vis av. 18/12
Skicka en rättelse