Spelarna kan andas ut, det handlar om så mycket mer än att byta ut grafiska element.

Alla som satt uppe på nätterna under 90-talet och följde den australiska såpoperan Kvinnofängelset får nu sitt lystmäte: via en färsk patch har Prison Architect nu berikats med just kvinnofängelser. Tack och lov betyder detta långt mycket mer än att byta ut några simpla sprites.

För spelsajten Rock Paper Shotgun berättar designern Chris Delay:

Vi ville inte bara byta grafik, vi ville göra mer. Den ofta befogade kritiken är att kvinnor porträtteras endimensionellt i spel. Eller värre: de är idealiserade bilder för det manliga ögat av vad en kvinna i spel ska vara. Att bara byta ut ut sprites ger ingen rättvis bild av ett kvinnligt fängelse."

Utvecklarna har haft långa diskussioner om hur de ska balansera om spelet. Kvinnliga interner har exempelvis andra behov än de manliga: familjen och hygien väger tyngre för dem. De kvinnliga fångarna har inte heller lika gynnsamma chanser i slagsmål med vakter av det motsatta könet. Precis som i verkligheten föder också kvinnliga fångar barn och har möjligheten att ta hand om bebisarna inne i fängelset.

Vill du veta (mycket!) mer har teamet bakom den lyckade simulatorn producerat en snudd på halvtimme lång video där man pratar om sitt kvinnofängelse.

He, ja han/hon kunde inte förstå att det var ett skämt utan tog det på blodigaste allvar :-P. Man kanske måste börja använda smilies lite oftare ;-). Folk verkar ha en tendens att missförstå mig. Man kanske skulle ta en kurs i kommunikation :-P 21/12 http://static.comicvine.com/uploads/original/11111/111119363/3753859-2945778514-ohh.g.gif 21/12 om inte annat blir det ju lite mer verklighetsbaserat om man puttar in kvinnofängelse med, men jag tror detta blir intressant så ska nog installera detta spel, känns aningen otacksamt när man lyckas få det gratis på claimony och sedan inte lagt ner än... 21/12 Borde köra juvenile fängelse också ;) 21/12 Problemet med att försöka blidka extremister är att man öppnar en can of worms, förr eller senare kommer verkligheten ikapp och man tvingas inse att det inte tillför spelet något att ha med alla möjliga sexuella läggningar, hudfärger och kroppsformer.... 21/12 Telefom krångla med citeringen. Sant, men tyckte skämtet passade till artikeln :-) 20/12 Ge inte henne någon uppmärksamhet. Hon är i den position hon är till stor del att folk uttrycker sitt missnöje högljutt och grovt vilket ger mer ammunition till den evigt växande offerkoftan. Hade man bara skitit i människan som ännu en snurrig tok hade... 20/12 Gör det! Om du gillar den typen av sim. Helt underbart spel imo 20/12 Haha allvar? Det var ett skämt. Ja det stod inget om henne i artikeln, men sånt är typiskt av henne att vinkla till något negativt. Ta och kamma er, samt lär er ta ett skämt. Sorgligt.. 20/12 Tror du missade ca en tredjedel av artikeln där, ingen brist på fördomar ser jag... 20/12
Skicka en rättelse