Något mystiskt, uråldrigt kallat "demo" på Rise of the Tomb Raider finns nu på Xbox One

Hör och häpna; I vad som kanske är ett utslag av julkänslor har Microsoft och Square Enix beslutat sig för att släppa ett demo till Rise of the Tomb Raider, till Xbox One. För er yngre läsare kan vi berätta att demon var mycket populära förr i tiden, då utgivarna faktiskt trodde på sina produkter så pass att de lät folk testa spelen innan köp. CD-skivor fullproppade med demos var hårdvaluta på skolgårdarna.

Lara Crofts senaste äventyr har med största sannolikhet inte levt upp till försäljningsprognoserna, trots övervägande positivia recensioner. Här på FZ gillade vi det så mycket att vi gav spelet en 4 i betyg, med bland annat motiveringen att spelet är sprängfullt med äventyrsstämning.

Demosläppet är kanske ett sätt att övertyga er spelare om Rises storhet. Hur det än är med det är det ett berömansvärt tilltag som fler utgivare borde ta efter.

Demot väger in på 21 GB.

Snart är det jul, det ska bli kul. Att smyga i grottor, ibland råttor. Inte lika kul som jul. Men ändå skall vi försöka, Leriga och hemsökta. 22/12 Steam har väl 2 timmars demo på de flesta spelen, eller har jag missat något? 22/12 Jorå.. Jag var med på den "eran" också... Ett antal hundra cd skivor har man gått igenom grundligt... Och jag håller med att demos är skitbra.. Men i det här fallet, så är det klart tydligt att dom säljer dåligt, både spelet och konsolen. 22/12 Jag minns när det följde med kassettband på omslagen. :P 22/12 Klart det säljer "dåligt" så som dom gjorde mot fansen! Plus att folk väntar tills PC versionen kommer. 22/12 Aw var ni tvungna att trigga nostalgin i mig? Demos var teh shit förr, har fortfarande en liten hög dvd:er från PC Gamer liggandes någonstans hos föräldrarna! Jag hade velat ha en bättre förklaring från utvecklare till varför demos inte är gångbart, men... 22/12 Japp komputer hade diskett början. Gula med stork K på. 22/12 Demos på cd skivor? Pff.. för egen del började det med demos på 3.5 disketter på omslaget till Brittiska, importerade datortidningar. :) Någon annan som minns det? 22/12 Vet ej hur gammal du är, men jag är i alla fall så pass gammal att som tidigare medlemmar skrivit att demos följde med på CD vid köp av PC tidning/prenumeration. Dåförtiden släpptes "demos" innan spelet släpptes för att man skulle få prova innan release... 21/12 Problemet är att dom säljer för lite. Måste dock säga att jag är rent ut sagt förb på hur dom har gjort det här släppet.... Microsoft kan ta sina pengar och stoppa upp i röv*n. Det finns ingen anledning att släppa en demo på ett så pass bra recenserat... 21/12
Skicka en rättelse