Valves trollkarlar har hittat något stort nog att flytta fram hela virtual reality-satsningen.

Häromdagen flyttades #Valves och #HTC:s virual reality-satsning Vive fram till april nästa år. Och nu står det klart varför – Valve har i sista stund gjort ett så stort tekniskt genombrott att man valde att flytta fram releasen för kunna släppa sitt headset med den nya tekniken.

Beskedet gavs av HTC:s verkställande direktör Cher Wang på en utvecklarkonferens i Peking häromdagen. Hon kallade framsteget "ett väldigt, väldigt stort tekniskt genombrott" och sa att det ska ha gjorts av Valve så sent som för två veckor sedan. Däremot säger hon inte vilken sorts genombrott det handlar om, men uppenbarligen är det stort nog att skjuta fram premiären.

Vad det rör sig om blir officiellt på hårdvarumässan CES i Las Vegas i januari, där prototyper ska finnas att testa. FZ:s redaktionsgrannar Sweclockers befinner sig på plats så vi hoppas kunna bjuda på tidiga intryck av den nya Vive-versionen när mässan pågår den 6-9 januari.

Vive var tidigare tänkt att släppas i begränsad upplaga för konsumenter i år och för den bredare publiken under första kvartalet 2016.

– Vi vill inte tvinga våra användare att byta sina system senare bara för att vi vill pricka releasedatumet i december, säger Wang till Engadget.

Vad tror du Valve lyckats trolla fram i sista stund? Spekulera!

Du överdriver. Har hundratalet timmar med DK2 och trackingen är 1:1 och funkar bra så länge du inte tänkt vandra runt i rummet och leka spindelmannen, roomwalking vr med vive kanske är grymt satan men du sitter fortfarande fast i kablaget till datorn.... 24/12 Korrekt, och jag förstår att du säger "ända skillnaden" om du inte testat själv. Vives lighthouse tracking är som natt och dag jämfört med Oculus. När jag testade oculus själv första gångerna var det riktigt häftigt, men efter att ha kört Vive är oculus... 24/12 Hade förvisso varit kul om de gjort det, bara för att se vilken påverkan det skulle ha på mottagandet av produkten. De har ju sagt att de ska visa upp tekniken på CES 2016, tror inte Valve vill riskera att förlora credibility på den nivån. Inte HTC hell... 23/12 Tja om det visar sig vara HDR eller något sådant så är jag såld - såvida inte Oculus Rift har något liknande att erbjuda. Väldigt osannolikt förstås. :P 23/12 Tillåter mig att tvivla, tror bara de haft produktionsproblem och försöker hålla folk lugna... 22/12 Svepskäl för vad? 22/12 oooh ze irony :D 22/12 :) Tja, vi får väl se om det är värt väntan! Ska bli intressant att se vad som landar i mitt hushåll. HTC Vive eller Oculus Rift? Hm! Jag hoppas bara verkligen att det inte blir exklusivt mellan varandra så att det inte blir ytterligare ett "konsol-krig... 22/12 Har väntat i 25 år och kan vänta 3 månader till. 22/12 Kasta inte sten i glashus. Det stavas "framåt"... 22/12
Skicka en rättelse